Volvo S60 Cross Country e o berlină crossover premium

Sună ciudat, ştiu, dar acesta e adevărul. Şi trebuie doar să te uiţi la poze ca să realizezi că suedezii de la Volvo sunt cât se poate de siguri că reţeta berlină premium + gardă la sol mai mare o să funcţioneze.

Volvo S60 Cross Country e o berlină crossover premium Volvo S60 Cross Country e o berlină crossover premium

Acesta e noul Volvo S60 Cross Country, prima berlină crossover premium din istorie, după cum ne spun oficialii firmei suedeze (care e controlată de o firmă chineză). Este, cu alte cuvinte, varianta sedan a breakului V60 Cross Country.

De fapt şi de drept, compania nordică nu a făcut altceva decât să pună o suspensie nouă, care ridică garda la sol a berlinei cu 65 mm, şi câteva bucăţi de plastic negru. Şi gata, avem o nouă nişă în industria auto.

Adevărul adevărat este că da, e primul sedan crossover premium, dar nu şi primul sedan crossover, fiindcă în urmă cu câţiva ani Subaru a vândut, în Statele Unite ale Americii, o versiune berlină a modelului Outback.

Conform comunicatului oficial, noul Volvo S60 Cross Country va fi disponibil cu acelaşi sistem de tracţiune integrală regăsit pe varianta V60 Cross Country, dar clienţii vor putea opta şi pentru un sistem de tracţiune faţă.

La capitolul motorizări, sedanul crossover al celor de la Volvo va putea fi pus în mişcare de două dieseluri (de 2,0 litri şi de 2,4 litri) sau de un propulsor pe benzină de 2,5 litri.

Modelul va putea fi comandat începând din vara lui 2015, iar livrările vor începe în iulie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.