ProMotor NEWS: 3 recomandări ProMotor pentru programul Prima Maşină

Autor: Alexandru Banu 10 feb. 2017 MASINI NOI
ProMotor NEWS: 3 recomandări ProMotor pentru programul Prima Maşină

Săptămâna asta s-au lansat câteva maşini de volum foarte interesante. Maşini care se vând bine şi în România şi care s-ar putea vinde şi mai bine prin porgramul Prima Maşină, pe care îl aşteptăm să inceapă cât mai repede.

 

TOYOTA YARIS 2017

 

Toyota are al doilea facelift al celei de-a treia generaţii Yaris. E mai agresiv, mai 2017.

 

Înăuntru s-a umblat la tonuri de culoare, la un display un pic mai mare şi la mici reinterpretări ale unor componente. Ce e mai important pe Yaris 2017, e motorul de 1.5 litri, cu 111 cai putere. Japonezii spun că au făcut nişte minuni care reduc puţin consumul şi eificientizează ciclul motor. Toyota păstrează şi modelul hibrid în ofertă, cel cu 101 cai putere. Ca dotări standard de siguranţă, Yaris are frână automată pentru evitarea tamponărilor în oraş, stingerea automată a fazei lungi la ivirea maşinilor pe sens opus, alertă la depăşirea benzii de mers şi recunoaşterea semnalelor rutiere. 

 

HYUNDAI i30 2017

 

Hyundai are noul i30 cu 4 dotări de siguranţă vitale în multe situaţii. Maşina îţi analizează reacţiile şi în funcţie de rapiditatea lor sau de cât de brusc le ai, îţi comunică să tragi pe dreapta că ai obosit. Îţi corectează singură traiectoria astfel încât din neatenţie să nu ajungi pe contrasens. Frânează în oraş pentru evitarea tamponărilor şi are pilot automat cu păstrarea permanentă a distanţei în raport cu maşina din faţă (frânează şi accelerează singură). Iată the big 4 de pe noul Hyundai i30.  

 

i30 e la vânzare în România cu două motorizări pe benzină, echipate standard cu sistem Stop & Go: 1,4 litri şi 140 CP şi un litru şi 120 CP. Totul e turbo, nu stăm la discuţii. Motorul diesel are 1,6 litri şi 136  de cai – consum 3.4 l / 100 km. Cutiile de viteze sunt o manuală cu şase trepte sau automata cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.

 

SKODA CITIGO 2017

Citigo e facelift-ul Skoda cu faruri cu LED şi faruri adaptive. Modificările sunt în ton cu anii, mici restilizări la anumite elemente, mai multe culori în configurator, jante noi pe 15 inci, iar interiorul arată şi el un pic altfel.

Skoda a pus şi pe Citigo o umbrelă şi un compartiment special pentru ea sub scaunul dreapta-faţă. La sistemul multimedia, Skoda a cîştigat 6 difuzoare, coneectivitate Apple şi Android. Skoda Citigo vine cu acelaşi motor de 1 litru, în două trepte de putere – 60 şi 75 de cai. Dacă mai e ceva de spus, Skoda o va face la Salonul Auto de la Geneva, o dată cu lansarea oficială.   

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide