S-a lansat Panamera Break. Dar costă un portbagaj de bani [GALERIE FOTO

Autor: Alexandru Banu 02 mart. 2017 MASINI NOI

Ferrari GTC4 Lusso are un duşman şi o să-l vedem LIVE la Geneva. Nu e forţată comparaţia atât timp cât vorbim de două nume enorme din industria asta. Chiar dacă Ferarri nu discută cu clienţii decât de la 600 de cai în sus pe noul Lusso, Panamera Break o să existe şi el pe lume în variant Turbo cu 550 de cai. Şi atunci mai venim de acasă. S-ar putea ca Porsche să câştige nişte clienţi chitiţi pe Lusso, acum că s-a lansat. O diferenţă de utilitate ar fi că Porsche îţi dă 4 uşi, deci un acces inifinit mai facil la locurile spate (5 locuri în total). Oricum Lusso e o maşină comunicată, proiectată şi omologată pentru 4 locuri. Şi Porsche are opţiune pentru locuri individuale (2) în spate, însă standard vine cu 5.

Maşina are aceleaşi dimensiuni ca Panamera berlină. Modelul se numeşte complet Panamera Sport Turismo şi apare în showroom-uri din octombrie.

O data cu lansarea de la Geneva, sunt disponibile la precomenzi 5 motorizări: 330 de cai, 440 de cai, 420 de cai diesel, 550 de cai şi 460 de cai (hibridă). Toate transmisiile sunt 4×4, iar cutiile de viteze sunt automate cu 8 trepte. Vorbim de ceea ce ştim la lansare, probabil că în timpul existenţei acestui model mai apar versiuni de motoare şi transmisii speciale. Preţurile sunt între 110.000 de euro şi 183.000 de euro (cea de 550 de cai).

Porsche a găsit ceva nou pentru acest model. Eleronul de la capătul plafonului e mobil. În funcţie de viteză şi de profilul de condus ales din meniul maşinii, îşi modifică poziţia în grade.

Pentru că este un break, trebue să vorbim şi despre portbagaj – mai mare cu 25 de litri decât al variantei de bază (520 litri în total). Pragul de încărcare al portbagajului e la 63 cm înălţime de la sol. 

PORSCHE PANAMERA BREAK (POZE)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide