326 CP pentru hibridul Honda CR-Z de la preparatorul HKS

Specialiştii de la HKS au decis să ducă micul coupe hibrid Honda CR-Z în zona maniacilor, conferindu-i o putere demnă de un BMW M3. Vedeţi în continuare ce a ieşit!

Cel puţin în Japonia, Honda CR-Z a începutsă facă vâlvă printre amatorii de maşini mici şi tunate,chiar dacă e o maşină cu propulsie hibridă, care nu străluceşte înce priveşte performanţele şi caracterul sportiv.

Cea mai extremistă intervenţie pe un CR-Z în acest moment estecea a specialiştilor de la HKS, care au upgradat mai mult decâtserios micul CR-Z: de la doar 124 CP, grupul motopropulsora ajuns la impresionanta putere de 326 CP.

Practic, motorul pe benzină de 1,5 litri esterăspunzător pentru 300 CP, fiind modificat substanţial: uncompresor mecanic plus un intercooler de mari dimensiuni, pistoaneşi biele forjate noi sau o nouă garnitură de chiulasă, metalică,realizată in-house de HKS. De asemenea, s-a renunţat la evacuare şila catalizator, iar ieşirile sunt acum plasate în lateralelemaşinii, sub portiere.

Grupul motopropulsor al lui Honda CR-Z by HKS a fost upgradat pana la 326 CP

Nici partea electrică a maşinii nu a scăpat nemodificată,sistemul de baterii necesitând acum o mai bunărăcire. Aceasta se realizează printr-un tub plasat înhabitaclu şi care a necesitat nişte compromisuri: renunţarea laaerul condiţionat, dar şi la scaunul pasagerului. Aşa încât înmaşină rămâne stăpân doar cel de la volan, care are dreptul la unscaun sport racing.

Pentru a-i conferi maşinii o stabilitate cât mai bună(viteza maximă a micului bolid este acum de 260km/h), suspensia a fost coborâtă, iar sistemul de frânarebeneficiază acum de etriere cu 6 pistonaşe, mult maiperformante.

Bateriile modelului tunat Honda CR-Z by HKS au nevoie de racire suplimentara

Preţul pentru aceste modificări nu îl cunoaştem, dar, dacăfactorul bani este un punct sensibil, cei de la HKS oferăşi o versiune mai puţin tunată pentru Honda CR-Z: aceastadezvoltă doar 200 CP şi atinge o viteză maximă de 220 km/h.

Oricum, Honda CR-Z by HKS este doar un exemplu în ce priveştedezvoltarea rapidă a unei noi nişe din tuningul auto: modificareamaşinilor hibrid. Modelul de faţă, botezat "Green Monster", a fostprezentat la un festival de tuning organizat în Japonia depublicaţia BestCar, imaginile fiind surprinse de Le Blog Auto.

Honda CR-Z by HKS atinge o viteza maxima de 260 km/h