ABT AS4

Autor: Cosmin Iordache 04 feb. 2008 Tuning auto

Designerii din Kempten au redesenat bările lui Audi A4 pentru un aspect mai dinamic, cea din faţă evidenţiindu-se prin prizele mari de aer, care copiază linia ascendentă a farurilor, înglobând totodată şi proiectoarele de ceaţă.

Pe lateral se remarcă pragurile mai proeminente şi inserţiile metalice, ce accentuează ideea de putere. În partea din spate ies în evidenţă cele patru evacuări, încastrate în bara redesenată pentru un look mai sportiv, fără a pierde, însă, din eleganţă.

Eleronul accentuează curbura portbagajului şi contribuie la apăsarea aerodinamică. AS4 poate fi încălţată cu două tipuri de jante AR sau BR, disponibile în dimensiunile de 18, 19 sau 20 de inchi.

Profitând de experienţa din DTM, mecanicii de la ABT au meşterit sub capota lui A4, motoarele laudându-se acum cu mai mulţi cai, decât în varianta de serie. De tratamentul special au benficiat patru propulsoare.

Noul TFSI de 1.8 litri a crescut de la 160 la 200 de cai, iar cuplul acestuia a sporit până la 310 Nm. Si aceste valori au fost atinse doar prin upgrade-ul ABT Power, cel Power S va duce puterea motorului până la 240 de cai.

Cel mai spectaculos upgrade este disponibil pentru dieselul de 3.0 litri, care ajunge la 300 de cai şi un cuplu enorm de 600 Nm, mulţumită lui Abt Power S.

Desăvârşirea comportamentului sportiv este atinsă datorită suspensiei sport ce poarta semnătura lui Christian Abt, iar situaţiile periculoase sunt evitate cu ajutorul noilor sisteme de frânare cu discuri de 345 mm diametru, sau 380 mm in varianta sport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide