AC Schnitzer Eagle pe baza lui MINI John Cooper Works

Tunerul german AC Schnitzer pretinde că a construit cel mai rapid MINI creat vreodată şi anume AC Schnitzer Eagle.

AC Schnitzer Eagle are la bază modelul MINI John Cooper Works, creaţie care a reuşit un timp de 1:13.341 minute pe circuitul de la Hockenheim. Timpul realizat de AC Schnitzer Eagle este mai bun decât cel scos de modele precum BMW M3, Ferrari California, Mercedes-Benz CLK 63 AMG Black Series, Porsche 911 Turbo sau Carrera S, cronometrat, evident, tot pe acelaşi circuit.

Pentru a realiza această performanţă, AC Schnitzer Eagle are sub capotă un propulsor de 1,6 litri capabil să dezvolte o putere de 260 CP. Pentru ca tacâmul să fie complet, maşina a suferit şi o reducere în greutate cu aproximativ 80 de kg. În plus, maşina este echipată cu un nou sistem de evacuare şi suspensii de curse, reglabile în înălţime.

Tunerul consideră maşina ca fiind un concept, iar preţul ei este de 62.000 euro. Aparent, modelul nefiind încă de vânzare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.