Arden XKR AJ20

Specialistul în modele Jaguar s-a ocupat concştiincios de varianta XKR a frumosului coupe britanic, ducându-l aproape de limita celor 500 CP.

Arden XKR AJ20 Arden XKR AJ20
Motorul V8 a suferit modificări importante, printre care mărirea cilindreei de la 4,2 la 4,5 litri, schimbarea vibrochenului şi adoptarea unor noi biele şi pistoane. Astfel, puterea a crescut simţitor de la 420 la 480 CP, iar cuplul motor înregistrează un plus de 80 Nm, atingând 640 Nm.

Kitul exterior pune un mare accent pe eficacitate, conferindu-i fluidului coupe un aspect ceva mai brutal, dar şi un coeficient aerodinamic diminuat, de la 0,38 la 0,35, conform testelor din tunelul de vânt. Deoarece caroseria este din aluminiu, masa are o valoare foarte bună pentru un astfel de automobil, ajungând la 1.700 kg. Jantele au fost şi ele schimbate, fiind acum de 21", iar pneurile au dimensiuni respectabile, de 295/30.

Performanţele de pe hârtie par promiţătoare, viteza de vârf fiind puţin peste 300 km/h. Preţul pentru toate aceste modificări este, însă, mult mai mic: doar 11.600 euro.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.