Audi R8 V10 by MTM Tuning

Supercarul Audi R8 cu motorul V10 de 5,2 litri este, pentru mulţi, maşina sport perfectă. Se pare, însă, că germanii de la MTM tuning cred că există loc pentru îmbunătăţiri.

Audi R8 V10 by MTM Tuning Audi R8 V10 by MTM Tuning

Germanii de la MTM Tuning au creat un pachet de îmbunătăţiri pentru germana Audi R8 V10, atât în variantă coupe, cât şi în variantă Spyder.

Motorul V10 de 5,2 litri are parte de un plus de putere prin intermediul unor modificări aduse unităţii electronice centrale şi a unui sistem de evacuare nou. Astfel, propulsorul ajunge să dezvolte 606 CP la 8.000 rpm şi 560 Nm la 6.500 rpm, spre deosebire de un R8 V10 standard care are 525 CP şi 530 Nm.

Plusul de putere înseamnă, bineînţeles, o maşină mai rapidă. Mai exact, R8-ul trecut prin mâinile celor de la MTM face suta în 3,5 secunde în variantă coupe şi în 3,7 secunde în variantă Spyder, în timp ce viteza maximă pentru ambele versiuni este de 322 km/h, cu 9 km/h mai mare decât la modelele standard.

Pentru a îmblânzi R8-ul, MTM a montat discuri de frână ventilate cu diametrul de 380 de milimetri şi etriere din aluminiu cu opt pistonaşe pe faţă, în timp ce roţile din spate sunt încetinite de frânele standard.

Pe lângă creşterea puterii motorului şi a puterii de frânare, R8-ul V10 a trecut printr-o dietă. Astfel, scaunele standard au fost înlocuite cu unele din fibră de carbon de la Recaro, ceea ce a însemnat o reducere a greutăţii cu 40 de kilograme.

Şi suspensia a avut parte de îmbunătăţiri. KW a creat un kit special pentru maşina modificată de MTM care poate fi ajustat oricând pentru a oferi performanţe maxime.

La exterior, supercarul german are parte de un kit aerodinamic care include o „fustă” pentru bara de protecţie din faţă, praguri laterale şi un spoiler redesenat pentru partea din spate.

Preţul pentru pachetul care îmbunătăţeşte performanţele motorului V10 costă 5.990 de euro, suspensia costă 7.700 de euro, iar frânele 2.725 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.