BMW M5 – pregătit de circuit

Autor: Cosmin Iordache 26 iun. 2008 Tuning auto

Modelul de faţă este un BMW M5 E60 pus la o drastică cură de slăbire pentru a deveni partenerul ideal pentru un weekend pe circuit . Proprietarul modelului spune că a reuşit să dea jos nu mai puţin de 275 de kile. "Liposucţia" a constat în debarasarea de toate dotările de confort interior, singurul rămas negerfat fiind consola centrală. În rest locurile din spate au rămas doar o amintire, scaunele din faţă au fost înlocuite cu unele sport, ba chiar şi panourile uşilor au fost trecute pe lista de lucruri dispensabile. Rollcage-ul a luat însă locul acestor elemente, crescând rigiditatea şi siguranţa modelului.

Partea tehnică a rămas în principal nemodificată, cei 507 CP fiind arhisuficienti chiar şi pentru uz pe circuit, suspensia a suferit ajustări importante şi diferenţialul de curse şi-a găsit loc în reţetă. De apreciat că proprietarul a optat pentru un look "curat", renuntând la împopoţonarea excesivă. În concluzie acest model ilustrează faptul că mai puţin, înseamnă de fapt mult mai mult.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide