BRABUS SV12 S Biturbo Coupe

Brabus a avut grijă să creeze cel mai puternic şi mai rapid coupe disponibil pe piaţă, un monstru cu o inimă de 730 CP bazat pe CL 600.

BRABUS SV12 S Biturbo Coupe BRABUS SV12 S Biturbo Coupe

Inginerii germani au plecat de la motorul V12 supraalimentat de origine Mercedes şi i-au mărit cilindreea până la 6,3 litri, dotându-l în acelaşi timp cu pistoane mai rezistente. Perifericele au fost şi ele modificate, noul model având acum două turbine mărite, un intercooler mai eficient şi un sistem de evacuare mult mai performant. Numeroase teste pe bancul de probe au fost efectuate pentru a asigura noului motor o putere incredibilă, în acelaşi timp păstrându-se şi încadrarea în normele de poluare Euro 4.

Datele tehnice ale noului motor BRABUS SV12 S Biturbo sunt impresionante: cei 730 CP fac din acest propulsor cel mai puternic exemplar disponbil pe o maşină de serie, fiind la fel de impresionanţi precum cuplul de 1320 Nm obţinut la doar 2100 rpm. Evident o asemenea forţă nu ar putea fi pusă pe asfalt de nici un sistem de transmisie care să poată fi montat sub noul CL şi de aceea cuplul este limitat la doar 1100 Nm. Performanţele sunt excelente, cu 0-100km/h în 4.0 secunde, 200 km/h după doar 11,9 secunde iar viteza maximă limitată electronic la 340 km/h.

Noul model poate veni încălţat cu jante de 18, 19, 20 sau 21 de inch, ultimele fiind combinate cu pneuri late de 265mm pe faţă şi 296 mm pe spate. Sistemul de frânare este pe măsură, cu discuri de frână de 380mm în partea frontală, cu etriere cu 12 pistonaşe, respectiv 355mm pe spate şi doar 6 pistonaşe. Evident, tunerul german şi-a pus amprenta şi pe aspectul masinii, începând de la spoilerele modificate până la logourile specifice montate pe pragurile uşilor sau mocheta din interior. BRABUS SV12 S Biturbo va putea fi comandat începând de la un pret de 178.980 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.