Chevrolet Corvette C6RS by Jay Leno

Mai exact, pe bioetanol E85 - Corvette-ul adus de vedeta americană la SEMA 2007 foloseşte acest combustibil ecologic pentru a pune în mişcare cei 600 CP ai maşinii.

Chevrolet Corvette C6RS by Jay Leno Chevrolet Corvette C6RS by Jay Leno
Jay Leno este pasionat de maşni şi motociclete, are în garaj bijuterii de milioane de euro şi nu se dă în lături de la a-şi murdări mâinile în atelier. Şi totuşi, nu este un partizan al petroliştilor, ci al ecologiei, după cum o demonstrează şi ultima sa creaţie, un Corvette realizat în cooperare cu firma Pratt & Miller (cei care construiesc versiunea C6.R, care aleargă în campionatul GT1).

Bazată pe un Corvette Z06, maşina este propulsată de un V8 din aluminiu, de 8,2 litri, care dezvoltă 600 CP, alimentaţi cu E85. Printre modificările aduse sistemului de propulsie se numără şi o evacuare preluată de la Corsa, în timp ce transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală T-56, cu şase rapoarte şi un ambreiaj cu dublă fricţiune. Tuningul exterior a căzut în sarcina celor de la Pratt & Miller, care au garnisit maşina cu elemente din fibră de carbon şi un set de jante BBS de 18" pe faţă şi 19" pe spate, acestea încălţate cu pneuri de 345/30 ZR 19.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.