Citroen 2CV pe şasiu de Ferrari 355

Autor: Cosmin Iordache 27 mai 2009 Tuning auto

Acest Citroen 2CV ar trebui de fapt să se numească Citroen 375CV pentru că acei 2 cai, de la care îşi trage denumirea ,s-au înmulţit acum la 375 prin transplantul de grup motopropulsor şi a şasiului de la Ferrari 355. De fapt, mai degrabă modelul franţuzesc Citroen 2CV Furgonette a fost donor de caroserie, pentru supercarul italian, dacă luăm în calcul că partea metanică este lucrată de cei de la Maranello.

Adaptarea caroseriei a însemnat însă o serie de modificări, prntre care lungirea ampatamentului şi a ecartamentului, decuparea bosajelor roţilor şi sculptarea unor aerisiri ample pe laterale pentru a răci blocul V8 montat central. Procesul nu a fost însă uşor, necesitând 1.500 de ore de muncă şi o sumă de 180.000 de euro! Dar vorbim despre o raritate, care demonstrează că încrucişarea dintre noi lumi, poate avea uneori rezultate interesante.

Vă întrebaţi cine sunt cei care au pus în practică un asemenea proiect aparent imposibil? Se numesc Nimik, sunt italieni şi se ocupă de prepararea maşinilor de raliu Citroen, de restaurări de modele vechi şi chiar se pricep şi la conceperea prototipurilor. Pentru această realizare, şocantă ca şi idee dar reuşită, merită multe aplauze şi expunere media.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide