Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R

Credeaţi că numai japonezii folosesc "Type R", pentru versiunea sportivă a lui Honda Civic? Iată că şi coreenilor le place acest indictiv, folosit recent pentru conceptul de la SEMA 2010, KIA Forte Koup Type R.

Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R

Gama KIA Forte nu este cunoscută în Europa, undecoreenii se bazează pe serviciile lui KIA Cee'd în clasacompactă. Însă, nu peste mult timp, Forte se pare că vadebuta şi pe Bătrânul Continent.

KIA Forte Koup Type R Concept a debutat la salonul american de tuning SEMA 2010

Deocamdată, KIA Forte face o figură bună pe piaţa autonord-americană, aşa încât nu se putea să lipsească de la cel maimare salon de tuning din USA, SEMA 2010, unde coreenii auvenit pregătiţi cu modelul KIA Forte Koup Type RConcept.

Trecem peste confuzia utilizării indicativului "Type R" (desprecare credeam că e specific doar modelelor de top Honda) pentru ca să descoperimo maşină sport foarte interesantă. Care, cel puţin înAmerica, se va alătura lui Hyundai Genesis Coupe, conferindu-igrupului Hyundai-KIA o poziţie destul de bună pe piaţa maşinilorsport.

KIA Forte Koup Type R Concept se bazeaza pe modelele de curse

KIA Forte Koup Type R Concept a fost dezvoltat încolaborare cu partenerul din racing Kinetic Motorsports,care se ocupă de prepararea modelelor de curse KIA Forte Koup, carealeargă în GRAND-AM Continental Tire Sports Car Challenge.

Estetic, maşina este mai lată, având un spoiler deosebitde agresiv, cu un splitter frontal de mari dimensiuni,praguri proeminente şi un spoiler spate redesenat, care integreazădouă evacuări de mari dimensiuni, în timp ce capota portbagajuluiprimeşte un eleron.

Interiorul lui KIA Forte Koup Type R Concept are cateva tuse racing

Bosajele roţilor au fost lărgite pentru a putea găzduijante late sportive, de tipul BBS RG, care au 18"şi un design specific circuitelor de curse. Se asortează, dealtfel, şi cu vopseaua gri mat, în timp ce suspensia coborâtă facemaşina să arate gata de a devora asfaltul.

S-a lucrat destul de mult şi la upgrade-uriletehnice: componente racing pentru suspensie, ambreiaj cudisc din material compozit, frâne modificate sau modificarearapoartelor de transmisie.

Interiorul lui KIA Forte Koup Type R Concept beneficiazăşi el de un tratament în stil racing, nelipsind scaunelesport cu tapiţerie specială, inserţiile din carbon şi pedalierulsau schimbătorul de viteze noi.

Ramane de vazut daca pe baza lui KIA Forte Koup Type R Concept va aparea o editie speciala de serie