Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R

Credeaţi că numai japonezii folosesc "Type R", pentru versiunea sportivă a lui Honda Civic? Iată că şi coreenilor le place acest indictiv, folosit recent pentru conceptul de la SEMA 2010, KIA Forte Koup Type R.

Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R Concept pentru SEMA 2010: KIA Forte Koup Type R

Gama KIA Forte nu este cunoscută în Europa, unde coreenii se bazează pe serviciile lui KIA Cee'd în clasa compactă. Însă, nu peste mult timp, Forte se pare că va debuta şi pe Bătrânul Continent.

KIA Forte Koup Type R Concept a debutat la salonul american de tuning SEMA 2010

Deocamdată, KIA Forte face o figură bună pe piaţa auto nord-americană, aşa încât nu se putea să lipsească de la cel mai mare salon de tuning din USA, SEMA 2010, unde coreenii au venit pregătiţi cu modelul KIA Forte Koup Type R Concept.

Trecem peste confuzia utilizării indicativului "Type R" (despre care credeam că e specific doar modelelor de top Honda) pentru ca să descoperim o maşină sport foarte interesantă. Care, cel puţin în America, se va alătura lui Hyundai Genesis Coupe, conferindu-i grupului Hyundai-KIA o poziţie destul de bună pe piaţa maşinilor sport.

KIA Forte Koup Type R Concept se bazeaza pe modelele de curse

KIA Forte Koup Type R Concept a fost dezvoltat în colaborare cu partenerul din racing Kinetic Motorsports, care se ocupă de prepararea modelelor de curse KIA Forte Koup, care aleargă în GRAND-AM Continental Tire Sports Car Challenge.

Estetic, maşina este mai lată, având un spoiler deosebit de agresiv, cu un splitter frontal de mari dimensiuni, praguri proeminente şi un spoiler spate redesenat, care integrează două evacuări de mari dimensiuni, în timp ce capota portbagajului primeşte un eleron.

Interiorul lui KIA Forte Koup Type R Concept are cateva tuse racing

Bosajele roţilor au fost lărgite pentru a putea găzdui jante late sportive, de tipul BBS RG, care au 18" şi un design specific circuitelor de curse. Se asortează, de altfel, şi cu vopseaua gri mat, în timp ce suspensia coborâtă face maşina să arate gata de a devora asfaltul.

S-a lucrat destul de mult şi la upgrade-urile tehnice: componente racing pentru suspensie, ambreiaj cu disc din material compozit, frâne modificate sau modificarea rapoartelor de transmisie.

Interiorul lui KIA Forte Koup Type R Concept beneficiază şi el de un tratament în stil racing, nelipsind scaunele sport cu tapiţerie specială, inserţiile din carbon şi pedalierul sau schimbătorul de viteze noi.

Ramane de vazut daca pe baza lui KIA Forte Koup Type R Concept va aparea o editie speciala de serie

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.