Customizare pe baza lui Mercedes SLK: HMC Hidalgo

Mercedes SLK? Cum poate să fie maşina din imagine un Mercedes? Ei bine, este vorba despre un SLK AMG customizat de elveţienii Helvetic Motor Company şi botezat Hidalgo. Care o fi sensul?

Customizare pe baza lui Mercedes SLK: HMC Hidalgo Customizare pe baza lui Mercedes SLK: HMC Hidalgo

HMC Hidalgo bazat pe SLKUnora le plac maşinile frumoase de altă dată. Cel mai probabil, aceştia cred despre Mercedes SLK AMG că arată ca o jucărie prea modernă, însă are o mecanică numai bună pentru gusturile lor sportive.

Prin urmare, compania elveţiană Helvetic Motor Company a decis să creeze o maşină în stilul de altă dată, Hidalgo, folosindu-se de platforma tehnică a unui Mercedes SLK AMG. Iar rezultatul nu putem spune decât că e unul foarte reuşit - exceptând fanii Mercedes, care probabil îşi vor pune întrebarea "unde e sigla Mercedes?".

Transformarea maşinii a fost totală la nivel estetic, Hidalgo având cu adevărat acel aer al maşinilor de epocă pe care îl caută orice colecţionar. Mai ales dacă vorbim de colecţionari care îşi amintesc cu plăcere de modelele Bugatti Atlantic.

Interior mai luxos ca la SLKInteriorul reuşeşte să fie cât de cât pe placul colecţionarilor: deşi nu este modificat faţă de un SLK de serie, aspectul său este cu totul altul, deoarece este îmbrăcat complet în piele şi garnisit cu inserţii din lemn de esenţă rară. Păcat doar că sunt încă destule butoane din plastic, acestea fiind singurele care fac notă discordantă cu impresia nobiliară a habitaclului.

Partea tehnică, după cum spuneam, provine integral de la Mercedes SLK AMG, ceea ce înseamnă că sub capota din faţă avem un V8 de 5,5 litri, 360 CP şi 510 Nm, care îşi transmite puterea roţilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 7 trepte.

320.000 euro si 5 masini pe anFaţă de un SLK AMG normal, caroseria lui Hidalgo creşte în lungime de la 4,1 metri la nu mai puţin de 4,7 metri, în timp ce ampatamentul creşte şi el cu 40 cm, ajungând la 2,83 metri. În schimb, masa maşinii scade cu aproximativ 100 kg, panourile caroseriei fiind din aluminiu şi fibră de carbon.

Hidalgo va avea un grad ridicat al exclusivităţii: în primul rând, preţul se cifrează la nu mai puţin de 428.000 franci elveţieni (circa 320.000 euro), iar în al doilea rând vorbim de o cadenţă de fabricaţie de numai 5 exemplare pe an. Dacă vi se pare mai reuşit decât un Morgan Aero, nu pierdeţi timpul!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.