Ediţii speciale Chevrolet Z-Spec la SEMA 2010

La cel mai mare salon de tuning din USA, SEMA 2010, Chevrolet propune pachetele de personalizare Z-Line pentru modelele Spark, Cruze şi Volt.

Ediţii speciale Chevrolet Z-Spec la SEMA 2010 Ediţii speciale Chevrolet Z-Spec la SEMA 2010

Cei de la Chevrolet ţin foarte mult la imaginea sportivă amărcii, aşa încât la cel mai mare salon american de tuning, SEMA2010, s-au prezentat bine echipaţi, cu ediţii specialebotezate Z-Spec, dedicate cunoscutelor modele Spark, Cruze şi, evident, hibridul Volt.

VEZIIMAGINI CU GAMA CHEVROLET Z-SPEC LA SEMA2010

De fapt, americanii tatonează terenul, în funcţie de feedback-ulpublicului urmând să decidă dacă vor propune astfel depachete Z-Spec pe modelele de serie Chevrolet. Dar ceînseamnă, mai exact, aceste pachete de personalizare?

Chevrolet Spark Z-Spec beneficiaza de un look agresiv: jante in stil racing, accesorii aerodinamice si culoare exclusivista

Este vorba de accesorii de fabrică, menite, în primul rând, săschimbe look-ul maşinilor, transformându-le înChevrolet-uri mult mai dinamice. Modelele expuse la SEMA2010 ne mai arată şi rodul parteneriatului cu firma Original Wraps,specializată în stickere de personalizare pentru maşini.

Z-Spec nu înseamnă doar modificarea aspectului estetic, ci şiupgrade-uri la nivel tehnic, prin colaborarea cu tuneri şimărci de prestigiu, cum ar fi Brembo, Borla, K&N şialţii.

Chevrolet Spark Z-Spec a fost prezentat la SEMA 2010

Cel mai mic model, Chevrolet Spark Z-Spec, arată ca omică bestie sportivă, având, în primul rând, o culoareincendiară: Tangerine Orange. Spoilerele sunt uşor modificate, lafel ca şi pragurile, în timp ce hayonul primeşte un mic eleronsuplimentar (vopsit în alb, pentru a contrasta cu vopseauacaroseriei).

De mare efect sunt jantele de 17", vopsite în "IcyWhite", în stil racing, care se asortează atât curetrovizoarele vopsite în alb, cât şi cu stickerele albe de pecapotă sau plafon - interesant, totuşi, că nu s-a adoptat celebrulstil, cu două dungi longitudinale pe maşină.

Interiorul lui Chevrolet Spark Z-Spec este personalizat in culori vii si scaune sport

În interiorul micului Spark se observă câteva elemente dinplastic, vopsite în aceeaşi culoare ca şi caroseria, dar şi unelestickere albe. Tapiţeria este din piele neagră, iarcusătura roşie de pe scaune şi volan te duce imediat cugândul la modele cu adevărat sportive, mai ales că scaunele au undesign în stil Recaro. De remarcat şi măciulia din aluminiu polişata schimbătorului de viteze, precum şi pedalierul din aluminiu.

Chevrolet Cruze Z-Spec a fost conceput pentru asatisface gusturi cât mai variate - să nu uităm că sevinde în 60 de ţări. Maşina este vopsită într-o culoare specială,Medium Dark SpectraFlair Orange, care se potriveşte cu stickerelede pe capotă, plafon şi portbagaj, plasate doar pe parteaşoferului, ceea ce îi conferă originalitate maşinii.

Chevrolet Cruze Z-Spec vine cu multe upgrade-uri tehnice si un stil elaborat

Spoilerele faţă/spate şi pragurile sunt şi ele noi, iar grilaradiatorului are un nou deign, care-i conferă lui Cruze o imagineputernică şi agresivă. Jantele de 19" provin de laBBS, sistemul de frânare este de origine Brembo, evacuareae semnată Borla, admisia e K&N, iar arcurile şi amortizoarelesuspensiei au fost setate de Pedders.

Interiorul lui Cruze S-Spec beneficiază de o tapiţeriedin piele specială, bej şi cu un model sportiv imprimat.Volanul este nou, având o formă teşită în partea inferioară, iarscaunele sunt realizate tot în stil Recaro. Nu lipsesc inserţiiledin aluminiu polişat sau logo-urile Z-Spec.

Chevrolet Volt Z-Spec are un look foarte agresiv privit din spate

În ce priveşte Chevrolet Volt Z-Spec,americanii vor să demonstreze că o maşină ecologică nu trebuieneapărat să renunţe la look-ul sportiv. Prin urmare, caroseria luiVolt este finisată în vopsea "Icy White", iar spoilerul frontaleste uşor modificat aerodinamic.

Din spate, însă, Volt Z-Spec îşi arată cu adevărat"colţii" - metafora se potriveşte luminilor verticale depe lateralele spoilerului spate, care, în cazul modelului de serie,sunt orizontale. Practic, spoilerul spate modificat şi redesenareastopurilor din partea mediană îi conferă lui Volt un aer extrem deagresiv, lucru subliniat de jantele de 19".