Ford Fiesta – tuning extrem

Bolidul lui Ken Block din ultimile producţii Gymkhana l-a inspirat pe un englez care şi-a transformat Fiesta într-un bolid de 550 CP.

Ford Fiesta – tuning extrem Ford Fiesta – tuning extrem

Uite că se poate să ajungi cu o Fiesta la 100 km/h în mai puţin de trei secunde. Un englez nu a mai avut răbdare să apară Fiesta ST sau RS şi s-a apucat de treabă. Problema este că nu prea a ştiu unde să se oprească şi a ajuns cam departe. A sacrificat caroseria unui Ford Fiesta şi sistemul de tracţiune integrală de la un Sierra Cosworth 4X4. Propulsorul de 2 litri vine direct din motorsport şi livrează 550 CP şi datorită unei turbine Garrett GT30.

Propulsor de 2 litri, turbina nu stim cati litri are!!!

În rest ce se mai găseşte prin propulsor poate fi găsit şi într-un Focus WRC. Mare parte a suspensiei este împrumutată de la Fiesta WRC. Sistemul de frânare este de la AP Racing, cu discuri de 362 mm faţă şi 300 mm spate, frâna de mână hidraulică. În altă ordine de idei modelul este de vânzare pentru 55.000 lire sterline. Plăcut este că la exterior acest model este destul de sobru, doar spoilerul spate fiind luat din oferta tunerului Mountune. Plus culoarea de la Focus RS.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.