G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS

G-Power nu a scos doar şampania de la rece pentru victoria BMW la cursa de 24H de la Nurburgring, ci a scos două versiuni radicale ale lui BMW M3.

G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS

BMW a câştigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring, evenimentsalutat de toţi fanii şi chiar de cei care se ocupă depersonalizarea BMW-urilor. Astfel inginerii germani de la G-Power scot în evidenţă două feţeale lui G-Power M3 Tornado este versiunea de şosea, având un tuningceva mai discret, în timp ce M3 GT2 S se vrea versiunea de circuit,deşi este omologată şi pentru drumurile publice. Ambele modele auînsă aceeaşi uzină sub capotă, sau mai bine zis vin cu aceleaşimodificări la motor, adică un compresor preluat de la Alpina B6GT3, admisie din carbon şi evacuare din titan.

Exprimat în cifreambele M3 G-Power dezvoltă 600 CP şi un cuplu de 550Nm. Valori care asigură o vitezămaximă de 330 km/h pentru cele cu transmisie DCT şi 320 km/h pentruversiunea cu cutie manuală. În schimb diferenţa se face laacceleraţia până la 100 km/h. Pentru că M3 GT2 S are un kit completdin fibră de carbon, plus alte elemente ale caroseriei dinmateriale uşoare, are o masă mai mică cu 150 kg. Astfelversiunea de top atinge prima sută în 4,1 secunde, cu 0,2secunde mai puţin decâtTornado şi cu 0,5 secunde decât cea standard.

Esteticambele elogiază victoria de la Nurburgring îmbrăcând culorileoficiale BMW Motorsport, dar Tornado păstrează trăsăturile maiapropiate de cele de uzină în timp ce GT2 S vine cu un kit foarteagresiv, o alură mai evazată şi un eleron gigant. În materie de preţ, încomunicatul oficiale se vorbeşte doar versiunea GT2 S cea maiscumpă, care va avea un preţ de pornire de 139.495 europlus taxe.