G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS

G-Power nu a scos doar şampania de la rece pentru victoria BMW la cursa de 24H de la Nurburgring, ci a scos două versiuni radicale ale lui BMW M3.

G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS G-Power M3 GT2 şi M3 Tornado CS

BMW a câştigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring, eveniment salutat de toţi fanii şi chiar de cei care se ocupă de personalizarea BMW-urilor. Astfel inginerii germani de la G-Power scot în evidenţă două feţe ale lui G-Power M3 Tornado este versiunea de şosea, având un tuning ceva mai discret, în timp ce M3 GT2 S se vrea versiunea de circuit, deşi este omologată şi pentru drumurile publice. Ambele modele au însă aceeaşi uzină sub capotă, sau mai bine zis vin cu aceleaşi modificări la motor, adică un compresor preluat de la Alpina B6 GT3, admisie din carbon şi evacuare din titan.

Exprimat în cifre ambele M3 G-Power dezvoltă 600 CP şi un cuplu de 550 Nm. Valori care asigură o viteză maximă de 330 km/h pentru cele cu transmisie DCT şi 320 km/h pentru versiunea cu cutie manuală. În schimb diferenţa se face la acceleraţia până la 100 km/h. Pentru că M3 GT2 S are un kit complet din fibră de carbon, plus alte elemente ale caroseriei din materiale uşoare, are o masă mai mică cu 150 kg. Astfel versiunea de top atinge prima sută în 4,1 secunde, cu 0,2 secunde mai puţin decât Tornado şi cu 0,5 secunde decât cea standard.

Estetic ambele elogiază victoria de la Nurburgring îmbrăcând culorile oficiale BMW Motorsport, dar Tornado păstrează trăsăturile mai apropiate de cele de uzină în timp ce GT2 S vine cu un kit foarte agresiv, o alură mai evazată şi un eleron gigant. În materie de preţ, în comunicatul oficiale se vorbeşte doar versiunea GT2 S cea mai scumpă, care va avea un preţ de pornire de 139.495 euro plus taxe.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.