Maserati MC12 Corsa Spyder by Edo Competition

După ce au ridicat mănuşa aruncată de Ferrai FXX şi au preparat un model ce îi poate face faţă hypercar-ului din Maranello, cei de la Edo îşi scot "bestia" şi o lasă să zburde pe o stradă pustie.

MC12 Corsa este o ediţie specială de numai 12 unităţi, pe care Maserati a creat-o pentru a celebra victoria din campionatul GT1 din 2006, maşină care a suferit un intens program de slăbire, faţă de un MC12 de serie masa fiind redusă cu 400 kg - ceea ce îi conferă bolidului un raport greutate/putere de numai 1,5 kg/CP! Interesant, tunerul Edo nu a upgradat propulsorul V12 al lui Corsa, puterea de 755 CP fiind păstrată (cu toate că maşina din primăvară avea un surplus de putere de până la 800 CP, pentru a-i face faţă lui Ferrari FXX).

În schimb, au fost aduse modificări celorlalte subsisteme. Suspensia a fost regândită, în parteneriat cu specialistul KW, permiţând trei nivele de ajustare a compresiei şi detentei amortizoarelor şi arcurilor. Sistemul de evacuare este şi el complet schimbat, cele două perechi de evacuări lăudându-se cu un diametru de 100 mm şi un sunet racing înfiorător, a cărui intensitate poate fi reglată dintr-un buton de pe bord! Sistemul de fânare beneficiază de discuri ceramice de mare performanţă, cu dimensiuni pantagruelice de 396 mm în faţă şi 360 mm în spate. Jantele sunt special dezvoltate de Edo Competition, având 19" în faţă şi 20" în spate, fiind încălţate cu pneuri superlate de 265/35, respectiv 335/30.

Particularitatea acestei maşini este că va putea fi omologată şi pentru circulaţia pe şosele, unde viteza maximă de 326 km/h sau demarajul p
nă la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde vor fi prea puţin puse în lumină. Oricum, datorită numărului foarte mic de exemplare şi a preţului de peste 1,2 milioane de euro, va fi extrem de rar văzută. Probabil chiar mai rar decât Bugati Veyron...

Trimite urari de martisor prin Free Sms!
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.