Mugen Honda Civic Type-RR Experimental Spec

Autor: Cosmin Iordache 18 ian. 2008 Tuning auto

Roşul sângeriu şi partea frontală ce lasă la vedere fibra de carbon pură ne trimit cu gândul la scenele de luptă dintre cei doi cyborgi din filmul lui James Cameron. Bara anterioară cu aerisiri mari şi muchii tăioase, farurile pe fond negru şi prizele mari de pe capotă în tonuri reci de argintiu, accentuează ideea de prădător  robotizat ieşit la vânătoare.  Efectul se păstrează şi din lateral datorită jantelor negre cu o tuşă roşie, prin care se întrezăresc discurile mari de frână şi etrierii aurii.

Mugen nu s-a limitat doar la ferocizarea exterirorului şi au apelat la motorul K20A cu capacitatea de 2157 cc, mult mai flexibil în ceea ce priveşte plaja de puteri şi zona roşie. Rezultatul dinamic se contorizează în 260 de cai un cuplu de 235 Nm şi se gestionează prin intermediul unei cutii cu şase rapoarte şi a unui diferenţial care trimit putere către  roţile  din faţă. Totuşi, aspectul vizual dramatic parcă ar fi trebuit completat  cu  ceva mai multe  vână  din partea  propulsorului.

Fibră de carbon, material textil în aceeaşi nuanţă sângerie, instrumente high-tech şi iar fibră, aşa s-ar rezuma în câteva cuvinte interiorul lui Honda Civic Type-RR Experimental Spec. Tot în spiritul Terminator, Mugen va fi dotată cu sisteme de monitorizare inteligente a presiunii  şi condiţiei pneurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide