Porsche 9ff GT9 - poze şi info noi

Visul celor de la 9ff să depăşească bariera celor 400 de km/h mai are de aşteptat. Bolidul, supranumit GT9, atinge o viteză maximă de "doar" 392 km/h.

Porsche 9ff GT9 - poze şi info noi Porsche 9ff GT9 - poze şi info noi
Porsche 9ff GT9 este arma pe care tunerul german doreşte să o arunce în lupta contra pragului de 400 de km/h. Pentru a-şi atinge ţelul, germanii, tuneri specializaţi pentru maşini Porsche, au modificat radical modelul 911 GT3.

Inginerii firmei de tuning au modificat inclusiv poziţia motorului, astfel că 9ff GT9 va fi propulsat de un motor de 4,2 litri boxer de peste 900 de CP, amplasat central, ca să nu mai vorbim de elementele de caroserie care au fost refăcute din fibră de carbon. Lungimea maşinii a fost redusă cu 30 de centimetri. De asemenea, a fost redus şi acoperişul cu 12 centimetri, toate acestea fiind necesare pentru a mări apăsarea aerodinamică.

UPDATE:

Cei 8 km/h care despart bolidul nemţilor de ţinta celor 400 km/h sunt extrem de greu de atins. Drept exemplu stă faptul că Bugatti foloseşte, pentru a atinge 200 km/h, aproximativ 250 CP, restul de 750 CP fiind folosiţi pentru a atinge 400 de km/h, conform unei renumite emisiuni din Anglia.

Motorul lui Porsche 9ff 911 Turbo TRC 91 propulsează maşina până la 100 km/h în doar 3,2 secunde, datorită modifIcării capului cilindrilor, a măririi injectoarelor în diametru, şi a creşterii capacităţii cilindrice de la 3,6 litri la 4,0 litri. Toate acestea împreună cu utilizarea a două turbocompresoare speciale ridică puterea dezvoltată de propulsor la 910 CP.

Dacă tunerul german va reuşi să se ţină de promisiune şi va duce maşina la 400 km/h, s-ar putea ca seria limitată de 20 de exemplare, pe care tunerul vrea să o producă, să îşi găsească rapid cumpărători, în ciuda preţului de aproape jumătate de milion de euro.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.