Porsche 9ff GT9 – poze şi info noi

Autor: Andrei Nan 21 iun. 2007 Tuning auto

Porsche 9ff GT9 este arma pe care tunerul german doreşte să o arunce în lupta contra pragului de 400 de km/h. Pentru a-şi atinge ţelul, germanii, tuneri specializaţi pentru maşini Porsche, au modificat radical modelul 911 GT3.

Inginerii firmei de tuning au modificat inclusiv poziţia motorului, astfel că 9ff GT9 va fi propulsat de un motor de 4,2 litri boxer de peste 900 de CP, amplasat central, ca să nu mai vorbim de elementele de caroserie care au fost refăcute din fibră de carbon. Lungimea maşinii a fost redusă cu 30 de centimetri. De asemenea, a fost redus şi acoperişul cu 12 centimetri, toate acestea fiind necesare pentru a mări apăsarea aerodinamică.

UPDATE:

Cei 8 km/h care despart bolidul nemţilor de ţinta celor 400 km/h sunt extrem de greu de atins. Drept exemplu stă faptul că Bugatti foloseşte, pentru a atinge 200 km/h, aproximativ 250 CP, restul de 750 CP fiind folosiţi pentru a atinge 400 de km/h, conform unei renumite emisiuni din Anglia.

Motorul lui Porsche 9ff 911 Turbo TRC 91 propulsează maşina până la 100 km/h în doar 3,2 secunde, datorită modifIcării capului cilindrilor, a măririi injectoarelor în diametru, şi a creşterii capacităţii cilindrice de la 3,6 litri la 4,0 litri. Toate acestea împreună cu utilizarea a două turbocompresoare speciale ridică puterea dezvoltată de propulsor la 910 CP.

Dacă tunerul german va reuşi să se ţină de promisiune şi va duce maşina la 400 km/h, s-ar putea ca seria limitată de 20 de exemplare, pe care tunerul vrea să o producă, să îşi găsească rapid cumpărători, în ciuda preţului de aproape jumătate de milion de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide