Saleen converteşte un Mustang în S302 Black Label. Pony-car cu 760 CP

Saleen doreşte a se consemna că acesta este cel mai puternic, rafinat şi avansat Mustang creat vreodată. Şi are 760 de cai-putere.

Saleen converteşte un Mustang în S302 Black Label. Pony-car cu 760 CP Saleen converteşte un Mustang în S302 Black Label. Pony-car cu 760 CP

Saleen n-a găsit o metodă mai bună de a demonstra că este bine-mersi, decât cea de a dezvolta un pony-car numai bun de pus pe perete, în inimă şi pe lista de dorinţe. 

S302 Black Label este cel mai performant nivel de modificări pe care Saleen le poate oferi pentru actualul Ford Mustang. Celelalte etichete sunt White şi Yellow. Nu te lăsa indus în eroare de vopseaua Californian Sunset, acesta este un S302 Black Label. Adică un pony-car pe care Saleen a lucrat cu simţ de răspundere şi cu dorinţa de a împinge, cât de mult poate, limitele şasiului lui Mustang.  

V8-ul de 5,0 litri a fost dublu-supraalimentat şi dus la 760 de cai-putere (şi un cuplu motor de 813 Newtoni-metru), putere transferată punţii spate (augmentată cu diferenţial cu alunecare limitată) prin intermediul unei transmisii manuale cu şase rapoarte. 

Din lista de modificări merită menţionată şi extinderea consolelor cu 2,5 centimetri (în faţă), respectiv 5 centimetri (cea din spate), în vederea creşterii forţei de apăsare. Suspensia a fost upgradată cu elemente Saleen, roţile au devenit mai mari şi mai late (20 de inci diametru, 275 mm secţiune) şi ascund plăcuţe de frână cu diametru de 380 mm.

În urma acestor operaţii mecanice, S302 Black Label primeşte o etichetă de preţ de 73.214 $. Adică circa 66.000 €. Poţi găsi ceva mai bun pentru banii aceştia? Noi încă ne gândim...

Prea ieftin şi prea... comun? Îţi poate sări în ajutor Galpin Auto...

Building the 2015 Saleen Mustang from Saleen on Vimeo.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.