Scion tC preparat de drift

Scion, subsidiara Toyota axată pe publicul tânăr, se orientează spre cea mai populară activitate printre tinerii niponii, driftingul, preparând un model pentru a se alinia la startul Formula D1.

Scion tC preparat de drift Scion tC preparat de drift
Scion tC preparat de driftScion nu o duce prea grozav în materie de vânzări, în ultimul an cifra de afaceri scăzând vertiginos. Pentru a ieşi din cirză, niponii au hotărât să participe în competiţia de drifting Formula D1, în speranţa că tinerii, principalii vizaţi de Scion, vor conştientiza calităţile mărcii şi vor da navală către dealeri, pentru a îşi procura propriul Scion tC, îl vor prepara şi vor ieşi la sesiuni de darapaje controlate.

Pentru a scoate în evidenţă potenţialul coupe-ului a fost nevoie de modificări radicale. În primul rând, Scion tC are în versiunea de serie tracţiune pe roţile din faţă, un factor nu tocmai propice pentru drift. Din fericire, modelul este construit pe o platformă All Wheel Drive, deci conversia s-a realizat relativ uşor. Schimbarea tracţiune-propulsie a presupus şi aşezarea longitudinală a motorului, pentru a transmite mai uşor puterea către puntea spate.

Scion tC preparat de drift Pentru că 161 de cai nu sunt suficienţi pentru "a scoate fum" din gume, puterea a fost urcată la nu mai puţin de 400 CP. Înmulţirea cailor a fost posibilă prin montarea unui propulsor 3SGE Beams, a unor unităţi turbo şi intercooler HKS GT3037, un boost controller Blitz Dual SBC, toate supravegheate de sistemul de management AEM EMS.Frânele, transmisia, suspensia şi ambreiajul au fost upgradate pentru a fi pe măsura noului propulsor şi a oferi agilitatea necesară derpajelor controlate.

Pilotul care se va afla la bordul modelului de competiţie va fi Ken Gushi, cel mai tânăr pilot care a activat vreodată în Formula D1, debutând la vârsta de 16 ani.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.