smart SG-01 - smart-ul pick-up cu 6 roţi!

Cea mai mică maşină de serie a dat naştere celei mai mici utilitare, dar, de această dată, doar unicat: smart SG-01 este o creaţie foarte interesantă a tunerului german Gerstmayer, având 6 roţi, ba chiar şi remorcă! Suficient de ciudat?

Creaţia de faţă i se datorează lui Sacha Gerstmayer, un fan împătimit al maşinilor smart şi care a dorit să facă o maşină cu totul şi cu totul specială. Aşa a ajuns la ideea de faţă: un smart pick-up cu 6 roţi, o utilitară extravagantă şi care atrage atenţia tuturor.

Tunerul a pornit de la un banal smart fortwo (prima generaţie), căruia i-a modificat serios caroseria Tridion, adăugându-i maşinii o benă şi încă o pereche de roţi. Astfel, lungimea maşinii a fost mărită cu 80 cm, smart-ul pick-up ajungând la 3,3 metri. Mai mult, tunerul a realizat chiar şi o mini-remorcă pentru acest vehicul inedit, sporindu-i caracterul exclusivist, dar şi practic.

În ce priveşte pragmatismul, bena suportă o încărcătură de până la 250 kg, în timp ce masa proprie a maşinii ajunge la 990 kg, transformările presupunând un adaos de aproape 200 kg faţă de un smart normal. Modificările au necesitat circa 2.000 de ore de muncă, în total fiind nevoie de 4 ani pentru crearea acestui smart pick-up cu 6 roţi.

Motorul diesel a fost şi el upgradat din punct de vedere al performanţelor, aşa încât viteza maximă a maşinii rămâne tot 135 km/h. Însă nu performanţele dinamice sunt principalul atu al maşinii, ci apariţia inedită - de altfel, proprietarul a câştigat recent un premiu pentru design şi estetică într-un concurs desfăşurat în Zell am See, în Austria.

Investiţia în acest model inedit se ridică la 40-50.000 euro, conform estimărilor lui Sacha Gerstmayer, aşa încât maşina rămâne, cel puţin pentru moment, un unicat fără perspectiva de a fi vândut. Mai ales că smart-ul cu 6 roţi rămâne, în primul rând, o maşină de suflet.

smart pick-up cu 6 roti de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.