Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant!

De obicei, maşinile tunate primesc upgrade-uri estetice sau/şi tehnice. În acest caz, se pare că un pasionat este împotriva curentului, deoarece a montat un motor de Trabant pe un VW Golf!

Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant! Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant!

VW Golf 2 cu motor de TrabantSă nu vă închipuiţi că vorbimde cel mai nou Volkswagen Golf R, al cărui motor turbo de 265CP a fost înlocuit cu un motor în doi timpi de origine Trabant.Nicidecum, ar fi o extravaganţă inutilă.

Este vorba despre un Volkswagen Golf II (model produsîntre 1983 şi 1992), al cărui proprietar a considerat decuviinţă să renunţe la motorul original în favoarea unuia provenitde la Trabant 601. Ciudat, nu? De obicei, auzim de Trabanturicărora le-a fost adaptat un motor VW.

0,6 litri, 26 CP si 108 km/hPropulsorul în doi timpi are ocapacitate cilindrică de 594 cmc şi dezvoltă o putere maximă"extraordinară" de 26 CP, la 4.200 rpm. Performanţele Golf-uluiastfel tunat sunt pe măsură: viteză maximă de 108 km/h şiun demaraj 0-100 km/h în 22 de secunde.

Totuşi, chiar dacă peformanţele par dedicate bunicilor peste 80de ani, maşina are un look destul de sportiv, graţiejantelor de 17", care par prea mari din cauza suspensieicoborâte şi a bosajelor mărite. Interiorul este tratat de o manieră"redegistă", preluând scaunele de la Trabant, schimbătorul şvitezometrul. În rest, habitaclul a fost dezbrăcat de oriceornament.

Nu ştim care este raţiunea acestui tuning ciudat, dar ştim cămaşina este foarte ieftină: doar 1.500 de euro separe că ar costa acest VW Golf cu motor de Trabant, conform celorde la XSEdition. E cineva interesat?