Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant!

De obicei, maşinile tunate primesc upgrade-uri estetice sau/şi tehnice. În acest caz, se pare că un pasionat este împotriva curentului, deoarece a montat un motor de Trabant pe un VW Golf!

Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant! Tuning bizar: VW Golf cu motor de... Trabant!

VW Golf 2 cu motor de TrabantSă nu vă închipuiţi că vorbim de cel mai nou Volkswagen Golf R, al cărui motor turbo de 265 CP a fost înlocuit cu un motor în doi timpi de origine Trabant. Nicidecum, ar fi o extravaganţă inutilă.

Este vorba despre un Volkswagen Golf II (model produs între 1983 şi 1992), al cărui proprietar a considerat de cuviinţă să renunţe la motorul original în favoarea unuia provenit de la Trabant 601. Ciudat, nu? De obicei, auzim de Trabanturi cărora le-a fost adaptat un motor VW.

0,6 litri, 26 CP si 108 km/hPropulsorul în doi timpi are o capacitate cilindrică de 594 cmc şi dezvoltă o putere maximă "extraordinară" de 26 CP, la 4.200 rpm. Performanţele Golf-ului astfel tunat sunt pe măsură: viteză maximă de 108 km/h şi un demaraj 0-100 km/h în 22 de secunde.

Totuşi, chiar dacă peformanţele par dedicate bunicilor peste 80 de ani, maşina are un look destul de sportiv, graţie jantelor de 17", care par prea mari din cauza suspensiei coborâte şi a bosajelor mărite. Interiorul este tratat de o manieră "redegistă", preluând scaunele de la Trabant, schimbătorul ş vitezometrul. În rest, habitaclul a fost dezbrăcat de orice ornament.

Nu ştim care este raţiunea acestui tuning ciudat, dar ştim că maşina este foarte ieftină: doar 1.500 de euro se pare că ar costa acest VW Golf cu motor de Trabant, conform celor de la XS Edition. E cineva interesat?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.