Tuning: Maserati Quattroporte by Wald şi CDC

Autor: Dan Vache 13 iun. 2012 Tuning auto

Maserati Quatroporte se remarcă faţă de alte limuzine prin design-ul sportiv-agresiv, dar şi prin performanţele şi sunetul motorului, demne de un supercar. Japonezii de la Wald sunt de părere că modelul italian merită mai mult şi au cerut ajutorul germanilor de la CDC pentru a produce un pachet de tuning cel puţin interesant.

Chiar dacă nu ducea lipsă de sportivitate, Maserati Quattroporte a primit un kit exterior format din spoilere noi, praguri şi un eleron din fibră de carbon pentru capacul portbagajului. Eleganţa a fost lăsată pe planul secund, tema principală fiind agresivitatea. Culoarea roşu Ferrari, jantele negre şi elementele din fibră de carbon întregesc tema sportivă aleasă de alianţa germano-japoneză.

Dacă Wald s-a ocupat de design-ul exterior, a venit rândul germanilor de la CDC să îşi bage nasul sub capota limuzinei italiene. Pentru început, au fost montate două turbocompresoare care lucrează la o presiune de 0,35 bari, suficient pentru o creştere de putere până în dreptul valorii de 580 CP. Compania germană a instalat un sistem de evacuare mai performant, ajutând astfel propulsorul să „respire” mai uşor, iar pentru o manevrabilitate mai bună s-a montat o suspensie mai joasă şi anvelope performante care încalţă jantele 22 de inch.

Vezi în continuare creaţia celor doi tuneri în următorul material video.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide