Tuning Unicate: Lamborghini Murcielago "Yeniceri Edition"

Dacă vă întrebaţi ce poate însemna "Yeniceri Edition", e suficient să vă amintiţi de soldaţii otomani de prin manualele de istorie. Însă recordul cu care se laudă Lamborghini Murcielago tunat de Unicate e altă poveste.

Tuning Unicate: Lamborghini Murcielago "Yeniceri Edition" Tuning Unicate: Lamborghini Murcielago "Yeniceri Edition"

VEZI GALERIA FOTO LAMBORGHINI MURCIELAGO YENICERI EDITION

Despre ieniceri ştim că erau trupe de elită din armata Imperiului Otoman, care îşi dominau duşmanii psihologic prin tropăitul şi zgomotele pe care le făceau apropiindu-se de armata rivală.

Lamborghini Murcielago LP640 Yeniceri Edition tunat de Unicate

Cei de la Unicate s-au gândit să-i confere supercarului Lamborghini Murcielago LP640 cam acelaşi efect, prin adoptarea unei noi evacuări, care, pe lângă cei 20 CP suplimentari pe care îi asigură, este prezentă auditiv cu nu mai puţin de 120 decibeli. La ralanti - deci vă daţi seama ce urgie declanşează la apăsarea acceleraţiei...

Însă nu acest sunet reprezintă recordul cu care se laudă tunerul, ci trenul de rulare. Mai exact, înlocuirea jantelor cu unele extreme "ConcavTen", cele mai mari şi mai late montate până acum pe un Lamborghini Murcielago.

Cele mai late jante pe un Murcielago - record mondial pentru Unicate

În mod normal, jantele care se potrivesc pe maşină au dimensiuni de 8,5x20, cu marginea exterioară de 2 inch, pe care se pot monta pneuri cu lăţimea de 235 în faţă, iar în spate jante de 13x20, cu marginea exterioară de 6 inch, pe care se pot monta pneuri cu lăţimea de 335.

Cei de la Unicate, însă, au dus lucrurile mai departe: pe faţă au adaptat jante 10,5x20, cu marginea exterioară de 4 inch, pe care le-au încălţat cu pneuri 285/25 ZR 20, iar pe spate au reuşit să pună jante de 13,5x21, cu marginea de 6 inch, încălţate cu pneuri superlate de 375/25 ZR 21.

Din punct de vedere ingineresc, vorbim de o conversie de roţi lăudabilă, mai ales că garda la sol a fost şi ea redusă cu 1 inch. Creatorii afirmă că maşina se conduce chiar mai bine decât până acum, fiind mai sportivă, dar şi mai sigură.

Lamborghini Murcielago Yeniceri Edition este particularizat cu LED-uri sub praguri

Aspectul lui Murcielago "Yeniceri Edition" este unul foarte omogen, dar şi extrem de agresiv, ba chiar brutal. Exteriorul este finisat în negru mat, fiind adăugate lumini de poziţie cu LED în spoiler, dar şi câte 5 LED-uri colorate sub fiecare prag lateral, noaptea maşina căpătând un look de OZN. Lumini cu LED au fost adăugate şi în compartimentul motor, pentru a pune în evidenţă uzina de putere.

Interiorul maşinii, pe lângă finisarea detaliilor cu inserţii de fibră de carbon, mai beneficiază de un sistem audio de top, cu sistem dual de boxe, amplificator de sunet şi subwoofer.

Cât costă? Nu ştim, dar e clar că Lamborghini Murcielago "Yeniceri Edition" se ridică la înălţimea denumirii, neavând prea multe complexe faţă de exclusivistul Lamborghini Reventon.

Credeti ca Lamborghini Murcielago Yeniceri Edition arata la fel de exclusivist ca un Reventon?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.