Vorsteiner VE6, tuning bazat pe Mercedes E 63 AMG

Versiunea de top Mercedes E 63 AMG se numără printre cele mai performante sedanuri la ora actuală, având şi un look pe măsură. Tunerul Vorsteiner încearcă să rafineze această imagine racing prin proiectul VE6.

Mercedes E 63 AMG by VorsteinerUltima oară, Vorsteiner ne-a arătat un kit exterior extrem pentru BMW M3, Vorsteiner GTRS3, demonstrând că se pricepe să facă bestiile să arate ca nişte monştri.

Totuşi, în cazul concurenţei (adică Mercedes), Vorsteiner nu a mai aplicat aceeaşi reţetă, ci a încercat să ţină seama de prestanţa şi sobrietatea pe care le dagajă berlina Mercedes Clasa E.

Mai precis, versiunea de top, Mercedes E 63 AMG, pentru care Vorsteiner propune un kit estetic interesant, însă nu se atinge de partea mecanică, motorul V8 de 525 CP nefiind upgradat.

Modificari de look, nu tehniceAvea nevoie E 63 AMG de un look mai sportiv? Nu neapărat, maşina de serie impunând destul de mult respect pe şosea. Totuşi, cei de la Vorsteiner îi conferă mai multă agresivitate, iar caracterul luxos este disimulat.

În primul rând, grila cromată şi mica siglă Mercedes dispar, fiind înlocuite cu o grilă vopsită în negru mat, pe care tronează, nu foarte uşor de observat, cercul cu steaua în trei colţuri. În plus, blocurile optice au partea interioară fumurie, deci efectul de "bad boy" este garantat.

Modificările din partea frontală nu se opresc aici: spoilerul primeşte în partea inferioară un splitter din fibră de carbon, cu două fante centrale, care se asortează perfect cu cele origininale din spoiler. Cu alte cuvinte, modificări minore, dar efect maxim.

E 63 AMG transforat in VE6Partea din spate a maşinii este dominată de cele două perechi de evacuări rectangulare, integrate foarte sobru într-un difuzor din fibră de carbon. Acelaşi material este folosit şi pentru eleronul de pe capotă, suficient de mare pentru a nu fi considerat discret. Banda cromată de pe capotă şi sigla sunt acum şi ele negre, din fibră de carbon.

Lateralul maşinii iese mai puţin în evidenţă datorită pragurilor aerodinamice, însă exprimă forţă brută prin jantele V-308, cu un design racing şi propuse într-o singură finisare: negru. Totuşi, marginea inerioară rămâne cromată, cadrând foarte bine cu etrierele semnate AMG şi discurile de frână.

Preţul pentru acest kit VE6 nu a fost comunicat, dar nu credem că va fi o problemă pentru cei care vor să-i dea lui E 63 AMG o tuşă de Black Series.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.