BMW Lo Rider Concept – EICMA 2008

Autor: Oraan Mărculescu 04 nov. 2008 Custom & Concept

High tech si stil retroDacă v-aţi obişnuit cu stilul puţin cam ermetic al ultimelor modele BMW pe două roţi, indiferent de categorie, atunci acest ultim concept, dezvelit în premieră la EICMA 2008, s-ar putea să vă reţină atenţia mult timp. Dacă nu, probabil veţi rămâne miraţi de amestecul oldtimer – high-tech, fiind clar că Lo Rider este doar un motor de show.

Însă bavarezii recunosc faptul că BMW Lo Rider este un agregator pentru impresiile vizitatorilor salonului moto milanez, în funcţie de feedback urmând ca multe elemente să intre în curând în producţia de serie.

1200 cmc intr-un tablou originalPropulsorul este cunoscut de pe actuala linie de modele, fiind vorba despre boxerul de 1.200 cmc, dar este pus în evidenţă într-un mod foarte original de evacuările neobişnuite. Furca păstrează un stil clasic, mizând pe simplitate, dar blocurile optice fac parte clar din era digitală. Roţile sunt dotate cu discuri de frână high-performance, iar etrierele sunt albastre. Transmisia este, normal, prin cardan.

Deci toată lumea este de acord că BMW Lo Rider are un look diferit? Ei bine, dacă motocicleta ar ajunge în producţia de serie (iar sursele interne spun că totul este pregătit în acest sens), producătorul ne promite că nu vor exista doă modele care să arate la fel.

Posibilitati multe de personalizareŞi asta deoarece conceptul de modularitate şi personalizare pe care l-au gândit inginerii este foarte vast. Practic, clientul alege aproape toate elementele de design pentru motocicleta finală, de la faruri până la evacuarea finală. Aşa încât putem vorbi de un adevărat tuning de casă, aplicat în domeniul moto.

Dar pentru a ne minuna de aceste lucruri pe viu aşteptăm decizia şefilor BMW. Care, dacă va fi într-adevăr influenţată de impresiile publicului, va însemna cu siguranţă undă verde construirii în serie a lui BMW Lo Rider.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide