Concept: Motocicleta BMW Ninety i se alătură elegantului Gran Lusso

Proaspăt expus publicului la Villa d'Este Concorso d'Eleganza, BMW Pininfarina Gran Lusso a primit un partener pe două roţi pentru expoziţie: conceptul BMW Ninety, inspirat din celebra motocicletă BMW R 90 S.

Concept: Motocicleta BMW Ninety i se alătură elegantului Gran Lusso Concept: Motocicleta BMW Ninety i se alătură elegantului Gran Lusso

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când prima motocicletă sport BMW R 90 S a simţit textura asfaltului, iar divizia BMW Motorrad sărbătoreşte ocazia prin conceptul BMW Ninety. Construit în colaborare cu casa de design Roland Sands, conceptul are ca scop transpunerea în prezent a formei celebrei R 90 S.

Lucru reuşit prin păstrarea proporţiilor motocicletei originale dar şi prin forma semi-carenei farului, a rezervorului, a scaunului şi a cozii, puternic inspirate din modelul clasic. Elementele de caroserie sunt fabricate manual, din aluminiu şi colorate în nuanţa de portocaliu Daytona Orange, aţi ghicit, similar cu R 90 S. Motorul şi cadrul au fost vopsite în negru, pentru o mai bună delimitare faţă de caroserie, iar un plus de modernitate este adus de LED-urile aranjate circular în far.

BMW nu a dezvăluit detaliile tehnice pentru conceptul Ninety, însă dacă luăm în calcul că la vremea ei R 90 S era una dintre cele mai rapide motociclete de serie, capabilă să atingă 200 km/h, BMW Ninety nu va dezamăgi. Mai multe imagini aveţi la dispoziţie în galeria foto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.