Custom ecologic: M-Org Chopper Concept

Designerul rus Michael Smolyanov a reuşit să creeze una dintre cele mai eco-frendly motociclete, construită aproape în totalitate din materiale organice.

Custom ecologic: M-Org Chopper Concept Custom ecologic: M-Org Chopper Concept

Greu de crezut că vom vedea vreodată aşa ceva în realitate, dar asta nu înseamnă că M-Org Chopper nu este o idee interesantă.

Conceptul acestei motociclete organice realizate pe calculator arată ciudat sau fenomenal, rămâne la alegerea privitorului (aminteşte mai mult de Avatar, nu?). Michael Smolensky se gândeşte la o substanţă organică pentru realizarea cadrului, suspensiei şi anumitor componente ale direcţiei, ceea ce va fi apreciat de ecologişti.

Însă, din perspectivă inginerească, lucrurile nu ar sta bine dacă Michael nu ne-ar oferi soluţia pentru o structură mai puternică şi o masă cât mai redusă: elementele organice sunt supuse unui proces special de fluoridizare, prin care se sintetizează carbonul, obţinându-se astfel piese din fibră de carbon. Într-adevăr, o idee SF.

Motorul, însă, nu pare SF, fiind vorba de un V-twin relativ clasic - având în vedere că vorbim de eco-friendly, probabil creatorul se gândeşte că propulsorul va fi alimentat cu un biocombustibil total ecologic (deşi soluţia propulsiei electrice pare mai potrivită pentru un eventual model în viitor).

Oricum ar sta lucrurile, conceptul M-Org Chopper reprezintă aproape o operă de artă virtuală. Care n-ar fi de mirare să le dea idei celor din industria customizării motocicletelor - oare băieţii de la OCC American Chopper au văzut creaţia designerului rus?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.