smart escooter - primele imagini oficiale

Iată şi imaginile oficiale cu smart-ul electric. Pe lângă ideea de ecologie, prâslea concernului Daimler ne induce şi pe aceea a unei game de scutere smart în viitorul apropiat. Cum vi se pare ideea?

smart escooter - primele imagini oficiale smart escooter - primele imagini oficiale

Chiar nu credeam că schiţele din teaserul de acum o săptămână prefigurează fidel conceptul real,dar imaginile cu noul smart escooter vorbesc de lasine. Şi, cel puţin din punctul de vedere al celor caresunt interesaţi de scutere, putem spune că rezultatul nudezamăgeşte.

smart escooter poate reprezenta intrarea celor de la smart in domeniul moto

Cât de revoluţionar este acest scuter electric smart? Conceptulîn sine nu este neapărat extraordinar, cât mai degrabăideea că smart se îndreaptă şi mai în jos, spre domeniulmoto. Probabil eşecul comercial al lui smart ForFour şipublicul prea puţin receptiv la propunerea life-style smartRoadsterCoupe au dictat o regândire a strategiei de viitor.

smart escooter are un stil foarte plăcut, retro, dar cumulte detalii moderne. Este un scuter şic, gândit pentrutransportul unei persoane, de preferat una tânără şi nonconformistăşi cu un puternic simţ al responsabilităţii în materie deecologie.

smart escooter poate fi incarcat in maximum 5 ore si asigura o autonomie de circa 100 km

escooter foloseşte un sistem de baterii litiu-ion, de 48 volt,plasat în podeaua scuterului, sub suportul pentru picioare. Iarautonomia promisă este excelentă: în jur de 100km, la o singură reîncărcare, care durează maximum 5 ore,utilizând reţeaua normală de electricitate. "Priza" este disimulatăchiar de sigla smart, de sub far.

Sistemul de propulsie constă într-un motor rotativplasat în roata din spate şi care dezvoltă 4 kW (adică 5,3CP). Deloc rău, dacă luăm în considerare şi dimensiunileextrem de reduse ale motorului electric. Viteza maximă la carepoate ajunge acest scuter este de 45 km/h, suficient pentrutraficul urban.

smart escooter dezvolta o putere 4 kW (5,3 CP) si atinge 45 km/h

Din punct de vedere constructiv, smart escooterutilizează aceeaşi structură "tridion safety" pentru şasiu caForTwo, iar panourile din plastic suntinterschimbabile, pentru particularizarea scuterului în funcţie depreferinţe.

Nici dotarea nu lasă de dorit, escooter beneficiind deABS, airbag integrat în partea centrală a ghidonului sauchiar un sistem "Blind Spot Assist", pentru avertizareascuteristului de prezenţa vehiculelor în unghiul mort.

smart escooter este dotat cu ABS, airbag si chiar sistem Blind Spot Assist

Interesantă ideea tabloului de bord, care... lipseşte cudesăvârşire. În schimb, există un spaţiu special conceput pentruun smartphone, care poate afişa informaţiile despre viteză,autonomie şi nivelul de încărcare a bateriei, dar poate fifolosit şi ca sistem de navigaţie.

Aşteptăm curioşi să vedem răspunsul celor de la Mini, cuscuterul lor electric.

smart escooter utilizeaza aceeasi tehnologie constructiva a sasiului ca si smart fortwo