smart escooter - primele imagini oficiale

Iată şi imaginile oficiale cu smart-ul electric. Pe lângă ideea de ecologie, prâslea concernului Daimler ne induce şi pe aceea a unei game de scutere smart în viitorul apropiat. Cum vi se pare ideea?

smart escooter - primele imagini oficiale smart escooter - primele imagini oficiale

Chiar nu credeam că schiţele din teaserul de acum o săptămână prefigurează fidel conceptul real, dar imaginile cu noul smart escooter vorbesc de la sine. Şi, cel puţin din punctul de vedere al celor care sunt interesaţi de scutere, putem spune că rezultatul nu dezamăgeşte.

smart escooter poate reprezenta intrarea celor de la smart in domeniul moto

Cât de revoluţionar este acest scuter electric smart? Conceptul în sine nu este neapărat extraordinar, cât mai degrabă ideea că smart se îndreaptă şi mai în jos, spre domeniul moto. Probabil eşecul comercial al lui smart ForFour şi publicul prea puţin receptiv la propunerea life-style smart RoadsterCoupe au dictat o regândire a strategiei de viitor.

smart escooter are un stil foarte plăcut, retro, dar cu multe detalii moderne. Este un scuter şic, gândit pentru transportul unei persoane, de preferat una tânără şi nonconformistă şi cu un puternic simţ al responsabilităţii în materie de ecologie.

smart escooter poate fi incarcat in maximum 5 ore si asigura o autonomie de circa 100 km

escooter foloseşte un sistem de baterii litiu-ion, de 48 volt, plasat în podeaua scuterului, sub suportul pentru picioare. Iar autonomia promisă este excelentă: în jur de 100 km, la o singură reîncărcare, care durează maximum 5 ore, utilizând reţeaua normală de electricitate. "Priza" este disimulată chiar de sigla smart, de sub far.

Sistemul de propulsie constă într-un motor rotativ plasat în roata din spate şi care dezvoltă 4 kW (adică 5,3 CP). Deloc rău, dacă luăm în considerare şi dimensiunile extrem de reduse ale motorului electric. Viteza maximă la care poate ajunge acest scuter este de 45 km/h, suficient pentru traficul urban.

smart escooter dezvolta o putere 4 kW (5,3 CP) si atinge 45 km/h

Din punct de vedere constructiv, smart escooter utilizează aceeaşi structură "tridion safety" pentru şasiu ca ForTwo, iar panourile din plastic sunt interschimbabile, pentru particularizarea scuterului în funcţie de preferinţe.

Nici dotarea nu lasă de dorit, escooter beneficiind de ABS, airbag integrat în partea centrală a ghidonului sau chiar un sistem "Blind Spot Assist", pentru avertizarea scuteristului de prezenţa vehiculelor în unghiul mort.

smart escooter este dotat cu ABS, airbag si chiar sistem Blind Spot Assist

Interesantă ideea tabloului de bord, care... lipseşte cu desăvârşire. În schimb, există un spaţiu special conceput pentru un smartphone, care poate afişa informaţiile despre viteză, autonomie şi nivelul de încărcare a bateriei, dar poate fi folosit şi ca sistem de navigaţie.

Aşteptăm curioşi să vedem răspunsul celor de la Mini, cu scuterul lor electric.

smart escooter utilizeaza aceeasi tehnologie constructiva a sasiului ca si smart fortwo

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.