LiveMap este o cască pentru motociclişti cu sistem de navigaţie integrat. VIDEO

O compania din Moscova a pornit un proiect pentru o cască moto cu sistem de navigaţie integrat, care ar trebui să-i ajute pe motociclişti să ajungă mai repede la destinaţie.

LiveMap este o cască pentru motociclişti cu sistem de navigaţie integrat. VIDEO LiveMap este o cască pentru motociclişti cu sistem de navigaţie integrat. VIDEO

LiveMap este un proiect rusesc pentru o cască de motociclist care are un sistem de navigaţie GPS integrat ce proiectează informaţiile direct pe viziera căştii. Mai mult, coordonatorii proiectului vor să integreze un microfon, un senzor de lumină şi o cască audio, pentru ca motocicliştii să poată interacţiona cu sistemul fără a-şi lua ochii de la drum sau mâinile de pe ghidon.

Bateriile folosite în casca de protecţie ar trebui să ofere curent pentru o zi întreagă de folosire, iar o mufă USB oferă posibilitatea de încărcare, oriunde s-ar afla motociclistul, atât timp cât are la dispoziţie un încărcător solar sau o baterie de rezervă.

Deocamdată, proiectul rusesc aşteaptă să primească finanţare prin intermediul site-ului Indiegogo. Dacă inventatorii vor strânge 150.000 de dolari, ei vor crea un prototip funcţional, după care vor încerca să pornească producţia de serie, undeva la sfârşitul anului 2014, cu un preţ per bucată estimat la 2.000 de dolari.

Cum ar trebui să funcţioneze casca inteligentă, vedeţi în clipul de mai jos.

Ce credeţi: este o idee bună?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.