11 August în istoria automobilistică

11 August este data la care pe porţile uzinei Norwood a ieşit primul exemplar al celebrului muscle car Chevrolet Camaro.

11 August în istoria automobilistică 11 August în istoria automobilistică

11 August 1966 - În această zi la uzina din Ohio Chevrolet a produs oficial primul Chevrolet Camaro. Acest model a intrat pe piaţă la data de 29 Septembrie, fiind o replică aţintită către Ford Mustang, un model cu un succes nebun la acea vreme. Astfel rivalii de la Chevrolet au creat platforma GM F, care avea o arhitectură cu motor montat frontal şi propulsie pe roţile din spate, foarte similară ca şi concepţie cu a celui mai mare rival.

Prima generaţie produsă între 1966 şi 1969 încerca să îi fure clienţii lui Mustang, prin mai multe motorizări, cu capacitate de la 3.8 litri I6 şi 190 CP până la un V8 de 7 litri ce dezvolta 430 CP! Generaţia secundă şi-a schimbat uşor reţeta şi de la imaginea simplă de muscle-car migrând spre ceva mai pretenţios, fiind inspirată de Jaguar, Aston Martin şi Ferrari. Se spune însă că această versiune ar fi cel mai echilibrat muscle car produs vreodată, fiind păstrat în producţie timp de 12 ani.

A treia generaţie a fost produsă între anii 1982 - 1992, fiind iarăşi un succes la acea vreme şi tot un deceniu a fost fabricată şi Camaro MkIV. Cea de-a cincea generaţie a fost prezentată în Martie 2009, revenind oarecum la reţeta clasică. Acest model este considerat unul dintre cele mai bune modele muscle car disponibil la ora actuală şi este şi foarte celebru debutând pe marile ecrane în super producţia Transformers.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.