17 August în istoria automobilistică

17 August este data la care Charles F. Kettering a primit patentul pentru o invenţie care a uşurat mult viaţa şoferilor, electromotorul.

17 August în istoria automobilistică 17 August în istoria automobilistică

17 August 1915 - În această zi Charles Kettering a primit patentul cu numărul 1.150.523 pentru invenţia pe care noi o numim astăzi electromotor. Până la inovaţia lui Kettering pornirea automobilului se făcea doar după o porţie sănătoasă de dat la manivelă. Charles Kettering a primit sarcina de a veni cu un sistem mai facil şi elegant din partea lui Henry Leland pentru automobilele Cadillac.

Kettaering, cel care a înfiinţat Dayton Engineering Laboratories Company (DELCO), a pornit de la o idee pe care tot el a avut-o pe când lucra la Compania Americană de Case de Marcat şi anume sistemul electric de la o casă de marcat. Principiul de la care a plecat inventatorul a fost că aşa cum apeşi o tastă pentru a se deschide sertarul casei, la fel şi motorul automobilelor va porni.

Această invenţie a fost introdusă pe Cadillac în 1912, a fost patentată în 1915 şi până în 1920 aproape toate automobilele noi aveau aşa ceva. Kettering a fost unul dintre inventatori importanţi americani, contribuind la descoperirea freonului, creând incubatorul pentru nou născuţi şi lucrând la un tratament pentru tratarea bolilor venerice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.