17 Mai în istoria automobilistică

17 Mai este ziua de naştere a lui Horace Elgin Dodge, unul dintre pionierii industriei auto americane şi co-fondatorul Dodge.

17 Mai în istoria automobilistică 17 Mai în istoria automobilistică

17 Mai 1868 - În această zi în Niles, Michigan s-a născut Horace Elgin Dodge, cel care împreună cu fratele său John Francis Dodge, a fondat marca americană care le poartă numele. Cei doi fraţi au fost nedespărţiţi şi împreună au pornit în afaceri, în 1897 cei doi fabricând biciclete. Ulterior fraţii Dodge şi-au diversificat afacerea şi au demarat fabricarea de subansamble auto.

În 1902 Horace Dodge a facilitat un contract de fabricare a transmisiilor pentru Olds Motor Company, iar anul următor Henry Ford i-a contactat pentru a construi motoare pentru compania sa. Procesul efectiv de fabricare a maşinilor a demarat în 1913 când Horace Dodge a părăsit compania pentru a îşi fabrica propriile automobile. John Dodge ajunsese vice preşedintele Ford, dar şi-a urmat fratele.

Afacerea Dodge a început cu asamblarea de camioane şi ambulanţe pentru armata americană, iar primul vehicul comercial a apărut pe piaţă în 1917. Sfârşitul a fost însă unul tragic pentru fraţii Dodge, John murind în 1920 de gripă spaniolă. Nici Horace nu a scăpat de năprasnica maladie şi în acelaşi an a decedat. Văduvele celor doi au vândut afacerea către Dillon Read în schimbul a 146 milioane $.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.