19 August în istoria automobilistică

Pe 19 August s-a consemnat cel mai rapid tur de pistă al unui model de serie pe Nurburgring, circuitul etalon al modelelor sport.

19 August în istoria automobilistică 19 August în istoria automobilistică

19 August 2009 - În această zi pilotul Michael Vergers reuşeşte să stabilească oficial cel mai rapid timp pe circuit pe Nurburgring într-un Radical SR8 LM. Testul a fost organizat chiar de către constructorul Radical Sportscar, pentru a demonstra progresele pe care le-au făcut de la precedentul record stabilit în 2005 de un Radical SR8.

Timpul reuşit a fost de 6 minute şi 48 de secunde, cu 7 secunde mai bun decât cel reuşit de acelaşi pilot în 2005. De altfel cele două încercări Radical sunt singurele încununate de un timp sub bariera de 7 minute, Gumpert Apollo următorul bolid clasat având un timp de 7 minute şi 11 secunde. De curând timpul stabilit de bolizii Radical a fost bătut de Pagani Zonda R, dar pentru că acest model este omologat doar pentru circuit figurează într-un clasament paralel.

Radical SR8 LM are însă dreptul de a circula pe şosele şi pentru a dovedi acest lucru, englezii au condus pe şosea tocmai din Marea Britanie până la circuitul german. Radical SR8 LM vine cu un motor de Suzuki Hayabusa modificat pentru a produce 455 CP şi are o caroserie inspirată de participările la Le Mans.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.