20 August în istoria automobilistică

20 August este data la care pe porţile uzinei din Leipzig a ieşit primul exemplar al celui mai controversat Porsche al deceniului trecut, SUV-ul Porsche Cayenne.

20 August în istoria automobilistică 20 August în istoria automobilistică

20 August 2002 - În această zi uzina de la Leipzig a asamblat primul exemplar Porsche Cayenne, un model foarte discutat de către puriştii, prin prisma menirii şi aspectului său neobişnuit. Acest model, cunoscut în rândul inginerilor, drept Porsche 957, a fost prezentat oficial la Salonul de la Geneva din acel an, dar a fost pus în vânzare în 2003 de abia.

Modelul a fost un succes comercial imediat, în ciuda controverselor, şi în 2003 la încheierea anului fiscal pentru Porsche, germanii comercializând peste 20.000 unităţi. Aproximând putem spune că în perioada 2003 - 2007 Porsche Cayenne a reprezentat cam 40% din vânzările anuale de automobile Porsche, fiind un model important pentru succesul mărcii.

Prima generaţie a primit un facelift consistent în 2007 şi motoare noi în acelaşi an, iar actuala generaţie a fost prezentată oficial la Salonul de la Geneva şi a intrat pe piaţă în Aprilie Mai. Cu timpul însă controversele în jurul modelului s-au temperat şi actuala generaţie a fost primită chiar bine, ţinănd totuşi cont că deja SUV-urile sportive nu mai sunt o raritate pe şosea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.