21 August în istoria automobilistică

21 August 1947 a fost ziua în care Ettore Bugatti a decedat, în urma sa Bugatti trecând printr-un declin accelerat.

21 August în istoria automobilistică 21 August în istoria automobilistică

21 August 1947 - În această zi în Dorlisheim, în Alsacia, a decedat Ettore Arco Isidoro Bugatti, fondatorul respectatei mărci care îi poartă numele. Bugatti s-a născut în Italia al Milano, fiind fiul unui designer de bijuteri şi mobilier italian. De asemenea, toţi fraţii săi au avut înclinaţii artistice, cel mai celebru fiind sculptorul Rembrandt Bugatti. Ettore, copilul cel mai mare al familiei Bugatti, a nutrit însă un interes mai mare pentru designul funcţional al maşinilor, contribuind la acea vreme la proiectarea mai multor maşini.

În 1909 şi-a înfiinţat propria companiei Bugatti, în Molsheim, oraş care la acea vreme era în Germania, dar acum se află în Alsacia, Franţa. Compania s-a remarcat la acea vreme prin automobile premium de şosea şi modele de curse foarte competente, Bugatti având în palmares majoritatea GP-urilor importante desfăşurate la acea vreme. De asemenea, Bugatti a fost constructorul care a câştigat ediţia inaugurală a Marelui Premiul Monaco în 1929.

Soarta a fost însă dură cu familia Bugatti şi pe 11 August 1939 Jean Bugatti, fiul lui Ettore Bugatti a murit la vârsta de30 de ani în timp ce testa un Bugatti Type 57. De asemenea, în Al Doilea Război Mondial fabrica de la Molsheim a fost distrusă. Moartea lui Ettore din 1947 a fost fatalitatea finală care a dus la decăderea mărcii italiene şi dispariţia ei din peisajul automobilistic în anii '60. La începutul anilor '90 Bugatti a revenit sub denumirea Bugatti Automobili SpA, deţinută de investitori italieni, apărând modelul Bugatti EB110, iar din 1998 a fost cumpărată de Volkswagen, grupul care a adus-o iarăşi în vârful piramidei exclusivităţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.