26 Aprilie în istoria automobilistică

26 Aprilie a consemnat începerea procesului de zidire a primei fabrici constructoare de maşini concepută pentru a satisface standardele moderne.

26 Aprilie în istoria automobilistică 26 Aprilie în istoria automobilistică

26 Aprilie 1906 - Pierce Arrow începe construcţia la noua sa fabrică în Buffalo New York. Contribuţia acestei mărci la dezvoltarea automobilelor nu a fost foarte mare, în schimb Pierce a lăsat industriei arhitectura pentru uzinele moderne de automobile. George Pierce l-a angajat pe Albert Kahn, un arhitect de origine germană, să îi proiecteze cea mai modernă fabrică de automobile.

Kahn a schiţat astfel Pierce Arrow Factory Complex din Buffalo New York, pornind de la ideea unui spaţiu cât mai modularizabil dispus, pe un singur etaj şi cu o incintă foarte luminoasă. Pentru a elimina problema incendiilor, foarte frecvente la acea vreme în unităţile de producţie de automobile, totul a fost construit din beton. Ulterior Albert Kahn a fost numit chiar arhitectul Detroit-ului pentru că a construit majoritatea fabricilor de automobile, pornind tocmai de la designul uzinei Pierce. În prezent această clădire face parte din patrimoniul american fiind declarată monument istoric.

Pierce Arrow nu a avut o istorie foarte îndelungată însă marca de lux este amintită pentru modelele foarte exclusiviste fabricate. Se spune că absolut toate modelele fabricate la uzina din Buffalo au devenit obiecte de cult pentru colecţionari, la bursa rarităţiilor fiind foarte bine cotate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.