6 August în istoria automobilistică

Chung Se Yung omul care a pus pe picioare Hyundai Motors şi a dus compania printre cele mai importante din industrie din lume, s-a născut pe 6 August.

6 August în istoria automobilistică 6 August în istoria automobilistică

6 August 1928 - În această zi într-o familie de ţărani simpli din Tongchon provincia Kangwon , astăzi în Coreea de Nord s-a născut Chung Se Yung. Unul dintre fraţii să a fost chiar Chung Ju Yung, cel care a fondat practic Hyundai Group. Se Yung s-a dovedit un tânăr foarte ambiţios şi a reuşit să termine un master în Statele Unite la Miami University, revenind în Coreea de Sud în 1957.

În 1967 atunci când Hyundai devenise un grup puternic financiar, s-a decis extinderea pe domeniul auto, Chung Se Yung a fost ales să conducă această divizie. Având în spate experienţa americanp, Jung Se Chung a început afacerile internaţionale exportând maşini spre Statele Unite. Succesul de pe această piaţă a făcut din Hyundai un constructor global prezent în 160 de ţări. Domnul Chung s-a retras din funcţie în 1996, locul său fiind preluat de fiul său. Coreeanul a decedat în 2005.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.