Acel moment când dai de băieţii cu listele de la Permise: „Mai bine o înscriu dracu’ pe Bulgaria”

Timpul parcă stă în loc la Direcţia de Permise şi Înmatriculări ...

Acel moment când dai de băieţii cu listele de la Permise: „Mai bine o înscriu dracu’ pe Bulgaria” Acel moment când dai de băieţii cu listele de la Permise: „Mai bine o înscriu dracu’ pe Bulgaria”

Timpul parcă stă în loc la Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Un reportaj făcut de europafm.ro ne arată cum se procedează la ghişeele pentru înmatricularea maşinii sau la reînnoirea permisulului. Aici, la fel ca pe vremea comunismului, bonurile de ordine pentru înmatriculările şi permisele din judeţul Ilfov se dau doar după înscrierea pe diverse liste întocmite de nişte persoane din afara instituţiei. 

Nici persoanele care aşteaptă să-şi înmatriculeze maşina sau să-şi reînnoiască permisul nu par foarte deranjate de acest lucru şi chiar recunosc că locurile pe listă s-ar cumpăra cu câteva zeci de lei.

Mecanismul prin care persoanele obţin un bon de ordine este simplu: în parcarea Direcţiei se află, după ora 6 seara şi până spre orele dimineţii, nişte persoane care fac liste. Primii înscrişi sunt, evident, şi primii care, a doua sau treia zi, în funcţie de numărul de solicitări, primesc bonurile de ordine. Preţul pe care trebuie să-l plăteşti pentru a te trece pe listă este de 50 de lei

Ion Chiriţoiu, şeful Direcţiei Permise şi Înmatriculări Ilfov cunoaşte situaţia, dar spune că din cauza lipsei de personal, se tolerează astfel de practici.

”M-am documentat, am discutat cu persoanele din sală, mai întreb cum, ce fac… pur şi simplu sunt prezenţi noapte, în maşini – grupuri, se pare că sunt şi grupuri organizate şi totul bate spre o negustorie. Ceva în genul samsari, am observat că ei se cunosc între ei”, a spus comisarul Ion Chiriţoiu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.