Acest Audi care merge pe LEMNE pare venit direct din Mad Max. VIDEO

Maşina care merge pe lemne nu e o himeră, e o realitate. Sunt mai mulţi ingineri din spatele curţii care şi-au făcut maşini alimentate cu lemne, dar parcă acest Audi nu rimează deloc, dar absolut deloc cu sobele tractate în remorcă... Priviţi însă clipul, omul e foarte ingenios.

Acest Audi care merge pe LEMNE pare venit direct din Mad Max. VIDEO Acest Audi care merge pe LEMNE pare venit direct din Mad Max. VIDEO

Omul de mai jos vine din Letonia, se pare, iar invenţia sa constă într-un sistem care îi propulsează Audi-ul din dotare cu ajutorul... peleţilor de lemn. Pare ceva ieşit din comun, însă ar trebui să ştim că, în timpul celui de-al doilea război mondial, sute de mii de maşini fuseseră transformate în acest fel pentru a se putea deplasa chiar şi în lipsa surselor de petrol şi gaz.

Evident, motorul maşinii nu funcţionează direct pe bază de lemne arse, ci foloseşte gazele (syngas) emanate de arderea mocnită a peleţilor din soba aflată în remorcă. Syngas este un amestec de hidrogen cu monoxid de carbon şi dioxid de carbon, folosit deseori în industrie ca bază pentru dezvoltarea de carburanţi sau de lubrifianţi. În cazul de faţă, acesta este ars direct în motorul maşinii, tot ce trebuie şoferul să facă fiind să oprească din 20 în 20 de kilometri pentru a realimenta soba cu peleţi. În principiu, autonomia cu 10 kilograme de peleţi este de 30 de kilometri, însă arderea trebuie să fie mocnită pentru a emana gazele necesare motorului, aşadar opririle trebuie să fie mai dese.

Ne-am putea imagina un viitor în care maşinile să meargă din nou pe lemne? Mai bine nu. Să sperăm că vor exista alte metode. Până atunci, jos pălăria în faţa ingeniozităţii letonului nostru!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.