Acestă cutie manuală cu două schimbătoare şi 15 trepte pare imposibil de operat - VIDEO

O transmisie manuală obişnuită are un levier şi un număr fix de trepte de viteză, iar mulţi oameni ştiu să le folosească.

Acestă cutie manuală cu două schimbătoare şi 15 trepte pare imposibil de operat - VIDEO Acestă cutie manuală cu două schimbătoare şi 15 trepte pare imposibil de operat - VIDEO

O transmisie manuală obişnuită are un levier şi un număr fix de trepte de viteză, iar mulţi oameni ştiu să le folosească. Chiar dacă pentru unii şoferi, mai ales cei începători, transmisia manuală nu este cea mai uşoară de operat în oraş, chiar şi aceştia, după ce vor vedea acest clip, vor realiza că se plâng degeaba.

Clipul video de mai jos ne arată cum un bărbat operează o transmisie manuală Triplex montată pe un camion Mack B61. Acest model de camion fost fabricat în SUA între 1953 şi 1966, iar pe vremea aceea şoferii munceau din greu să pună vehiculul în mişcare. Această transmisie are două leviere şi 15 trepte şi nu era deloc uşor de operat.

Camioanele Mack din anii 60 avea transmisii duplex (2x5), triplex (3x5) sau quadruplex (4x5), iar motoarele lor aveau cilindree cuprinse între 6,8 litri şi 14,2 litri.

Vedem în clipul de mai jos cum şoferul la un moment dat ia ambele mâini de pe volan pentru a acţiona ambele leviere.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.