Acesta este primul supercar electric chinez. Se numeşte Qiantu K50 Event!

Salonul Auto de la Shanghai 2015 a avut şi expozanţi locali, ai căror modele chiar merită analizate. Cel mai de seamă ar fi acest Event!

Acesta este primul supercar electric chinez. Se numeşte Qiantu K50 Event! Acesta este primul supercar electric chinez. Se numeşte Qiantu K50 Event!

Poate că „supercar” este o denumire un pic exagerată pentru Qiantu K50 Event!, una chiar mai exagerată decât numele-i. K50 Event! („!” face parte din nume, fraza merge mai departe) dispune de o baterie lithium-ion de 41,1 kWh, care alimentează motorul electric capabil de 400-405 CP şi 650 Nm.

Cu o masă de 1.685 de kilograme, poate sprinta de la 0 la 100 de kilometri în cinci secunde şi până la o viteză de 200 de kilometri pe oră. După cum ziceam, „supercar” este cam mult spus. 

Însă, ca maşină electrică sport, pare să aibă caracteristici decente. Autonomia bateriei litiu-ion (de 41,1 kWh) este de până la 200 de kilometri, iar o reîncărcare completă (la sursă 220V) durează şase ore, după cum cei de la carnewschina.com detaliază.

Preţul declarat de producătorul chinez Qiantu este va fi de circa 113.000 $, similar cu al unui Model S (pe piaţa chineză).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.