Amenda pentru folosirea telefonului în maşină vine de unde nu te aştepţi

Celularul la volan dăunează grav portofelului

Amenda pentru folosirea telefonului în maşină vine de unde nu te aştepţi Amenda pentru folosirea telefonului în maşină vine de unde nu te aştepţi

Am citit pe autoblog.nl  că s-a întâmplat în Spania, apoi am văzut că prima oară, poliţiştii au folosit acest truc în Anglia, Plymouth. E simplu. Poliţiile europene vor să combată folosirea telefoanelor la volan. Indiferent de scop. Că vorbeşti, că te joci, că te uiţi la un film sau că scrii pe messenger, nu ai voie să foloseşti telefonul în acelaşi timp cu pedalele, schimbătorul şi volanul.

În Spania şi în Anglia, poliţiştii s-au urcat în autocare sau în autobuze care fac trasee prestabilite  - de linie, cum le numim. De la înălţime, ei i-au văzut perfect şi i-au fotografiat pe şoferii care foloseau telefonul în maşină. Imediat, solicitau un echipaj în apropiere ca să aplice amenda. După ce erau amendaţi de echipajul de intervenţie, sosea şi autobuzul din care primeau suvenir, poza cu dovada că au încălcat legea.

În Anglia, echipajul de pe autobuz a dat amenzi şi pentru centură, pentru lipsa de asigurare obligatorie şi chiar şi pentru viteză. Deci dintr-un autobuz sau autocar poţi să dai orice tip de amendă. 39 din 130 de şiferi amendaţi în Anglia, foloseau telefonul. În Spania, autocarul-capcană a dat sute de amenzi pentru folosirea telefonului în timpul condusului, ieri şi cu două zile în urmă.

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.