Aşa se testau maşinile în al Doilea Război Mondial. De pe vremea când testele se făceau cu oameni - VIDEO

Povestea lui Jeep Willys a fost legate exclusiv de scopurile ...

Aşa se testau maşinile în al Doilea Război Mondial. De pe vremea când testele se făceau cu oameni - VIDEO Aşa se testau maşinile în al Doilea Război Mondial. De pe vremea când testele se făceau cu oameni - VIDEO

Povestea lui Jeep Willys a fost legate exclusiv de scopurile militare. Producţia în masă a debutat în 1941, o dată cu Declaraţia de Război a Statelor Unite.

Numele original al brandului vine de la General Purpose vehicle, americanii prescurtându-l Gee Pee, astfel rezultând Jeep.

Proiectul original al primului Jeep aparţine American Bantam Car Company, dar guvernul american a alocat drepturile de producţie companiei Willys-Overland datorită capacităţii superioare de asamblare.

Cert este că Jeep-ul a devenit rapid simbolul armatei americane şi al puterii militare în al doilea război mondial.

În 1945 a ieşit pe piaţă şi primul model civil Jeep, care se numea CJ, adică Civilian Jeep. Până în acel moment Willys-Overland produsese 660.000 de automobile, dar ajutaţi şi de vânzările de vehicule fără valenţe militare au ajuns în alţi 6 ani, în martie 1952 mai exact, să atingă milionul de maşini produse. 

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.