Aston Martin DB Convertible, jucăria perfectă pentru puştiul James Bond

Conexiunea dintre Agentul 007 şi Aston Martin se clasează printre cele mai celebre parteneriate om-maşină din lumea filmelor, dar Aston Martin DB Convertible duce relaţia la un alt nivel. La mintea copiilor.

Aston Martin DB Convertible, jucăria perfectă pentru puştiul James Bond Aston Martin DB Convertible, jucăria perfectă pentru puştiul James Bond

Ce copil nu visează să devină pompier, poliţist, pilot de curse sau agent secret? Din fericire, jucăriile moderne le permit puştilor să-şi construiască de mici cariera. Nu şi dacă vrei să-i calci pe urme lui James Bond. Atunci lucrurile devin cu adevărat serioase.

Pentru puştii cu situaţia materială a lui Richie Rich, dealer-ul Aston Martin Nicholas Mee & Co a creat jucăria supremă - Aston Martin DB Convertible. Adică o maşinuţă (aproape) de jucărie, inspirată din modelele DB din anii 1960. Destinată copiilor cu vârsta de peste 10 ani, decapotabila nu este echipată nici cu mitraliere, nici cu scaun dreapta ejectabil. Asta înseamnă că nu va putea fi folosită la Hoţii şi Vardiştii. Păcat.

Cine-i cel mai tare din parcare?

Dar asta nu înseamnă că englezii nu au fost atenţi la detalii. Maşinuţa a primit un volan elegant îmbrăcat în lemn, amplasat central, destul de arătos cât să convingă un adult să intre în habitaclu. Apropo, pedalele pot fi ajustate pentru a se plia pe înălţimea fiecărui puşti norocos.

DB Convertible măsoară 250 cm lungime şi 103 cm lăţime, este construită manual şi echipată cu un motor de 110 cc pe benzină, răcit cu aer, care îşi trimite resursele - nedezvăluite de producător - către puntea spate, printr-o transmisie semi-automată cu trei rapoarte.

Aş face bine s-o repar rapid, până nu vede tata...

Viteza maximă pe care o poate atinge maşinuţa este de 74 km/h, însă părinţii pot răsufla uşuraţi - viteza poate fi limitată până la o valoare sigură pentru odraslele lor. Când am spus despre cabriolet că este aproape de jucărie, ne-am referit şi la componentele cât se poate de reale - suspensie cu arc, frâne Brembo cu discuri, faruri şi stopuri funcţionale, claxon şi indicatoare de bord.

Preţul l-am lăsat la urmă, fiindcă ne-am gândit că nu-l observă nimeni. Vorbim de 16.500 de lire, aşa că cine va primi maşina cadou îşi poate lua la revedere de la Moş Crăciun pentru, să zicem...următorii 15-20 de ani.

Am uitat să vă spun, cel mai tare din parcare şi de pe circuit!

Dacă v-a plăcut ce aţi citit, trebuie să vedeţi galeria foto şi materialul video de prezentare de mai jos. Nu vă faceţi griji, şi noi am oftat. Repetat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.