Aston Martin DB5 din Goldfinger şi Thunderball de vânzare

Fiecare dintre noi a visat să fie James Bond, dar doar cei care vor licita peste 5 milioane de dolari vor putea fi.

Aston Martin DB5 din Goldfinger şi Thunderball de vânzare Aston Martin DB5 din Goldfinger şi Thunderball de vânzare

Aston Martin DB5 este modelul cel mai des asociat cu seria clasică James Bond, mai exact cu perioada de glorie a lui Sean Connery în filmele Goldfinger sau Thuderball. Fiind un model de colecţie în sine, fără să luăm în calcul apariţiile în seria James Bond, acest model este destul de scump. Cât aţi da însă pe un automobil condus chiar de 007?

Specialiştii spun că modelul scos la licitaţie de către RM Auctions valorează în jurul a 5 milioane de dolari. Dar pentru că vorbim de unul din cele două exemplare aflată în stare de funcţionare şi pentru că este într-o condiţie impecabilă acest model ar putea fi achiziţionat pentru chiar mai mult decât atât.. Licitaţia se va ţine în Londra pe 27 Octombrie, urmând să strângă cei mai împătimiţi colecţionari de maşini din lume .

Acum puţin despre istoria acestui Aston Martin DB5. Modelul a fost fabricat în 1964 şi în primii 5 ani a făcut parte din patrimoniul Aston Martin. În 1969 maşina a fost cumpărată de către Jerry Lee pentru suma de 12.000 de dolari. Banii proveniţi însă din această licitaţie vor merge însă la fundaţia Jerry Lee care se ocupă cu cercetările în domeniul criminologiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.