Aston Martin Rapide

Autor: Oraan Mărculescu 11 aug. 2009 Știri auto

06.04.2009: UPDATE FOTO

Un nou set de imagini generate pe calculator cu viitorul model Aston Martin.

30.01.2009:

Un bot interesantAcoperișurile panoramice au fost tot timpul evitate in cazul mașinilor supersport, fiind surse suplimentare de slăbire a rigidității caroseriei sau de creștere a greutății. Însă concurența acerbă obligă producătorii să încerce să atragă cât mai mult clienți, acest lucru ducând la soluții tehnice tot mai interesante. Aston Martin Rapide va avea de luptat cu Porsche Panamera sau Mercedes CLS, de aceea este necesar ca el să fie foarte bine pregătit.

Iar acoperișul panoramic promite să fie spectaculos, urmând să livreze împreună cu un motor V12 de aproape 500 CP senzații unice. Noul model va debuta în showroomuri la finalul anului viitor, cu o premieră mondială cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt, urmând să fie primul Aston Martin construit în afara Marii Britanii, la uzinele Magna Steyr din Austria.

10.06.2009 – Primele poze reale

Aston Martin Rapide a fost surprins într-o parcare fără nicio urmă de camuflaj, de către Simon Gregg, un fotograf, care a dat din întâmplare de acest model. După cum se poate observa în imagini şi din spusele fotografului, acest model arată mult mai bine în realiatate decât în imaginile de presă şi surclasează la capitolul aspect rivalul Porsche Panamera. De asemenea, britanicul spune că acest model pare, privit din mai multe unghiuri, un model cu două uşi, având foarte multe din agresivitatea şi alura lui Aston Martin Vanquish.

 

 

15.04.2009 – UPDATE INFO

Rapide - nou profilAcesta este ultimul teaser dintr-un lung şir de teasere cu care Aston Martin ne-a tot amăgit în ultima vreme. Din fericire, britanicii ne servesc şi date concrete despre sedanul Aston Martin Rapide. De exemplu, aflăm că acest model va fi mai lung cu 30 cm decât Aston Martin DB9, deci va măsura în lungime în jur de 5 metri, ceea ce înseamnă că va fi mai lung decât rivalii Porsche Panamera sau Mercedes CLS.

De asemenea, aflăm cu siguranţă că "inima" sa va fi un propulsor de 6.0 litri V12 ce dezvoltă 470 CP şi că va "pulsa" puterea către puntea din spate prin intermediul unei cutii automate Touchtronic. Inevitabil aceste valori ne fac să aruncăm ochii în fişa tehnică a lui Porsche Panamera şi observăm că doar versiunea Turbo, cu ai săi 500 CP, va fi mai rapidă decât Rapide.

Vă mai aduceţi aminte că Aston Martin Rapide a fost imortalizat în nenumărate rânduri pe Nurburgring, nu? Explicaţia este pentru că acest model a fost dezvoltat în proximitatea circuitului german, la noul centru de dezvoltare. Deci încă un motiv de dureri de cap pentru Porsche şi ceilalţi pretendenţi în segmentul coupe cu patru uşi.

Acest model, deşi a fost dezvoltat în Germania şi motorul este fabricat la Koln, va fi fabricat în Austria la uzina Magna Steyr din Graz. Debutul oficial se va consemna în viitorul apropiat, cel mai probabil la Salonul de la Frankfurt.

 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide