Audi pregăteşte un concurent spectaculos pentru Mercedes-Maybach

Autor: Vlad MIRONESCU 30 mai 2019 Știri auto
Audi pregăteşte un concurent spectaculos pentru Mercedes-Maybach

Constructorul german Audi intenţionează să dezvolte un nou model de lux derivat din Audi A8 care să concureze cu limuzina Mercedes Maybach.

Compania a anunţat la gama de lux Audi A8 va fi extinsă cu un model nou derivat din A8, dar care va fi chiar mai luxos decât nava amiral Audi.

„Ne gândim să revoluţionăm clasa de lux cu un concept complet nou pentru Audi A8”, a declarat Bram Schot, CEO Audi, la întâlnirea acţionarilor din 23 mai.

În prezent, gama Audi A8 este compusă din versiuni ale limuzinei cu ampatament scurt şi ampatament lung.

Când a lansat prima dată A8, în 1994, Audi a revoluţionat industria auto oferind un şasiu de aluminiu şi trecând astfel în concurenţă cu companiile premium consacrate BMW şi Mercedes-Benz.

Cu toate aceastea, de-a lungul timpul Audi şi BMW au avut dificultăţi în a sparge monopolul deţinut de Mercedes-Benz pe piaţa modelelor de lux. Mercedes-Benz Clasa S rămâne în continuare liderul clasei de lux, iar germanii au sporit atractivitatea modelului său de top oferind şi o versiune Maybach.

Vânzările de Mercedes-Benz Clasa S la nivel mondial au crescut cu 7% în 2018, la 77.700 de unităţi, deşi modelul începe să îmbătrânească şi urmează să primească o nouă generaţie în 2020.

Cererea mare din China a ajutat Mercedes-Benz Clasa S să se distanţeze de concurenţă: peste 600 de Mercedes-Maybach Clasa S sunt vândută în fiecare lună în China.

Vânzările globale de BMW Seria 7 au scăzut cu 13% în 2018, la 56.000 de unităţi, în timp ce Audi a livrat 20.000 de unităţi A8 în 2018, în scădere cu 6% faţă de 2017.

Promisiunea Audi către acţionari constă într-un nou membru al familiei Audi A8 care va fi spectaculos de luxos, indicând un concurent pentru Mercedes Maybach S650, model care începe de la 202.000 de euro în Germania, un preţ după faţă de versiunea de bază a Clasei S cu ampatament lung.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide